Reisepuls 2023

Reisepuls sommer 2023 gir innsikt i norske befolkningens ferie- og reiseplaner for 2023; både hvordan feriene tilbringes og hvor vi planlegger å reise. Videre gir rapporten innblikk i forbrukernes syn på økonomi og hva som styrer beslutningene relatert til ferien.

Noen hovedfunn:

 • Ferieplanene for 2023 preges fremdeles sterkt av endringer i økonomien og at mange har fått mindre å rutte med. Totalt oppgir 67 prosent at egen privatøkonomi vil være styrende for valg av reiseprodukt og destinasjon for ferien i 2023
 • Resultatene i undersøkelsen illustrerer at forbrukerne er mer bevisst om sin pengebruk på ferie. Dette viser seg både i valg av reisemål og destinasjon og hvor ferien tilbringes samt valg av overnatting.
 • Totalt 76 prosent planlegger sommerferie og vi velger kjente feriedestinasjoner som også har vært populære tidligere år.
 • Blant de som planlegger sommerferie oppgir 54 prosent at ferien tilbringes i utlandet og Spania, Sverige, Danmark, Hellas og Italia er mest populære reisemål.

Om undersøkelsen

Reisepuls fra Virke er en kartlegging av ulike forhold knyttet til ferier: Hva slags type ferie, hvor vi planlegger å tilbringe ferien, økonomi og hva som virker inn på beslutningene om ferie i 2023. Målgruppe for undersøkelsen er et befolkningsrepresentativt utvalg av den norske befolkningen over 18 år og er gjennomført av Opinion på oppdrag av Virke.

Som medlem i Virke får du tilgang til Digital Reisepuls

Pris på rapporten eks mva

Etter bestilling vil du motta rapporten på e-post innen kort tid.

 • med medlemskap i VirkeGratis
 • uten medlemskap1 495 kr

Vurderer du medlemskap i Virke?

Som medlem får du som arbeidsgiver mange fordeler.

 • Få hjelp med HR og arbeidsrett

  Virkes rådgivere står klare til å bistå med gode råd og konkret hjelp i forbindelse med ansettelsesavtaler, oppsigelsessaker, nedbemanningsprosesser og andre personalsaker.

  Hjelp for arbeidsgivere

 • Forretningsjuridisk bistand

  Få tilgang til forretningsjuridisk bistand fra Virkes erfarne advokater. Medlemmer får inntil 30 minutters forretningsjuridisk rådgivning i hver sak, helt kostnadsfritt. Tar henvendelsen lengre tid, får du en svært konkurransedyktig pris.

  Forretningsjuridisk bistand

 • Gunstige fordelsavtaler

  Spar penger på produkter og tjenester som bedriften har bruk for! Som Virke-medlem får du gode rabatter og prioritert kundeservice hos våre mange samarbeidspartnere.

  Se alle fordelsavtalene