Reisepuls 2024

Reisepuls fra Virke er en kartlegging av ulike forhold knyttet til ferier: Hva slags type ferie, hvor vi planlegger å tilbringe ferien, planlagt feriebudsjett og annet relatert til ferie og fritid. Undersøkelsen gjennomføres to ganger i året; desember og juni. Målgruppe for undersøkelsen er et befolkningsrepresentativt utvalg av den norske befolkningen over 18 år.

Noen hovedfunn:

 • Ferieplanene for 2024 preges sterkt av endringer i økonomien og at mange stadig har fått mindre å rutte med.
 • Ferien er fremdeles viktig, men nordmenn er prisbevisste og tilpasser pengebruk, standard og destinasjoner ettersom at varer og tjenester har blitt dyrere i Norge.
 • Samtidig indikerer resultatene at norske forbrukere ønsker fremdeles å prioritere ferien i 2024 selv om ting koster mer enn tidligere. 

Andel som planlegger sommerferie

65 prosent planlegger sommerferie 2024. Dette er stabilt sammenlignet med resultatene gjeldende 2023. Blant de som planlegger sommerferie er det totalt 63 prosent som vil tilbringe den i Norge, og flest oppgir at de vil tilbringe sommerferien i Norge hjemme eller på hytta. Samtidig er det totalt 49 prosent blant de som planlegger sommerferie som vil tilbringe den i utlandet og det er spesielt mange som oppgir destinasjoner som Spania, Hellas, Sverige, Danmark, samt Italia.

Andel som planlegger sommerferie

Kilde: Reisepuls 2024

Samtidig er det totalt 49 prosent blant de som planlegger sommerferie som vil tilbringe den i utlandet og det er spesielt mange som oppgir destinasjoner som Spania, Hellas, Sverige, Danmark, samt Italia.

Destinasjoner for sommerferie i utlandet

Kilde: Reisepuls 2024

Hva som påvirker valg av ferie i 2024

Priser på varer og tjenester har økt det siste året, og dette gjelder også for priser på reiser og ferieopphold. Resultatene i årets Reisepuls viser at ferien fremdeles er viktig for nordmenn. Totalt oppgir 46 prosent at det er viktig å prioritere ferie, selv om den er blitt dyrere. Det er flere forhold som vil være styrende for valg av reiseprodukt og destinasjon i 2024, og flest peker på at pris, etterfulgt av egen privat økonomi, budsjettet for ferien i 2024 samt politisk stabilitet/trygghet på destinasjon. Egen privat økonomi har følgelig stor betydning for valg av ferie og reisemål i 2024 

Hva som påvirker valg av ferie i 2024

Kilde: Reisepuls 2024

Medlem? Nå kan du gjøre egne analyser!

Medlemmer i Virke får tilgang til et rikt sett data og grafer, med mulighet for å filtrere på utvalgte variabler.

Logg inn, og få fullstendig rapport:

Vurderer du medlemskap i Virke?

Som medlem får du som arbeidsgiver mange fordeler.

 • Få hjelp med HR og arbeidsrett

  Virkes rådgivere står klare til å bistå med gode råd og konkret hjelp i forbindelse med ansettelsesavtaler, oppsigelsessaker, nedbemanningsprosesser og andre personalsaker.

  Hjelp for arbeidsgivere

 • Forretningsjuridisk bistand

  Få tilgang til forretningsjuridisk bistand fra Virkes erfarne advokater. Medlemmer får inntil 30 minutters forretningsjuridisk rådgivning i hver sak, helt kostnadsfritt. Tar henvendelsen lengre tid, får du en svært konkurransedyktig pris.

  Forretningsjuridisk bistand

 • Gunstige fordelsavtaler

  Spar penger på produkter og tjenester som bedriften har bruk for! Som Virke-medlem får du gode rabatter og prioritert kundeservice hos våre mange samarbeidspartnere.

  Se alle fordelsavtalene