Treningssenterbransjen

Rapporten presenterer Virkes analyse av treningssenterbransjen som helhet og viser utviklingen i denne bransjen i 2020.

Rapporten inneholder nøkkeltall for treningssenterbransjen i Norge, blant annet utvikling i antall treningssentre og lønnsomhet, samt markedsandeler for det enkelte treningssenter. Resultatene blir satt i sammenheng med pandemien som har preget det norske samfunnet i perioden. Rapporten presenterer også funn fra en befolkningsundersøkelse gjennomført av Opinion på vegne av Virke om aktivitet og trening i den norske befolkningen, samt bruken av treningssentre i 2021.

Lønnsom vekst har vært normalen for kjedene i treningssenterbransjen. 2020 er dermed et annerledes år, og de store negative utslagene av pandemien er ventet å være av forbigående karakter. Mer om hvordan 2020 har vært for ulike treningssentre finner du i rapporten.

Treningssenter er et populært alternativ for hele befolkningen. I 2021 trente 25 prosent av befolkningen på et treningssenter. Det er imidlertid langt flere unge som benytter seg av treningssenter, enn eldre. Blant de som er 60 år eller eldre, trente 18 prosent på et treningssenter, mens andelen er dobbelt så høy blant personer i 20-årene. Det har vært store endringer i medlemsmassen på treningssentre siden 2019. 

Pris på rapporten eks mva

Etter bestilling vil du motta rapporten på e-post innen kort tid.

 • med medlemskap i VirkeGratis
 • uten medlemskap4 000 kr

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

 • Juridisk bistand og rådgivning

  Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett. Har du større juridiske utfordringer stiller vi med et av Norges ledende advokatmiljøer.

 • Analyser og innsikt

  Vi leverer analyser, indekser og innsikt for en rekke bransjer. Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

 • Fordelsavtaler og rabatter

  Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra drivstoff til strøm og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke og NKI nettstudier.