Analyse og innsikt for teknologibransjen

Virke sitter med unik bransjeinnsikt og nøkkeltall for teknologibransjen. Dette er tilgjengelig for medlemmer i Virke, og du må logge inn for å få tilgang til mer. Dersom du ønsker å bli medlem, ta kontakt.

Fakta om bransjen

Omsetning 2021
281,1
milliarder kroner
Omsetningsvekst 2021
8,5 %
Sysselsatte 2022
110 453
Bedrifter (ikke ENK og med ansatte), 2021
8 753

Kilde: SSB/Virke Analyse

Tall for IT-tjenester (konsulenter, IKT og EDB), utgivelse av programvare, forskning og telekommunikasjon.

Datadrevet økonomi og innovasjon

Norsk dataøkonomi ble i 2020 anslått til å utgjøre en årlig verdiskaping tilsvarende 150 mrd. kroner og en sysselsetting på 100 000 arbeidsplasser.

Det antas at disse verdiene vil dobles innen 2030. Det vil i så fall utgjøre omtrent 7 prosent av norsk BNP og dermed passere verdiskapingen i norsk oljevirksomhet.

Samtidig som deling av forbrukerdata har vokst betydelig de siste ti årene, ligger 90 prosent av verdens industridata fortsatt ubrukt, ifølge McKinseys rapport «Norge i morgen». Utnyttelsesgraden av industridata er lav, men verdiskapingspotensialet er enormt.

Kontakt

Slik bruker du medlemskapet

Som medlem i Virke får du som arbeidsgiver mange fordeler.

 • Få hjelp med HR og arbeidsrett

  Virkes rådgivere står klare til å bistå med gode råd og konkret hjelp i forbindelse med ansettelsesavtaler, oppsigelsessaker, nedbemanningsprosesser og andre personalsaker.

  Hjelp for arbeidsgivere

 • Forretningsjuridisk bistand

  Få tilgang til forretningsjuridisk bistand fra Virkes erfarne advokater. Medlemmer får inntil 30 minutters forretningsjuridisk rådgivning i hver sak, helt kostnadsfritt. Tar henvendelsen lengre tid, får du en svært konkurransedyktig pris.

  Forretningsjuridisk bistand

 • Gunstige fordelsavtaler

  Spar penger på produkter og tjenester som bedriften har bruk for! Som Virke-medlem får du gode rabatter og prioritert kundeservice hos våre mange samarbeidspartnere.

  Se alle fordelsavtalene