Teknologi

Teknologibedrifter sitter med nøkkelen til både morgendagens handelsnæring og mange av de store samfunnsutfordringene. Blant våre 25 000 medlemsvirksomheter finner du alt fra kodere og utviklere til multinasjonale programvareleverandører, innen en rekke ulike spesialområder.

Revidert nasjonalbudsjett 2024

14. mai la regjeringen frem forslag til revidert nasjonalbudsjett (RNB). Budsjettet viser gode satsinger. Likevel mener vi i Virke at det fortsatt er en vei å gå for å sikre grønn omstilling og økt deltagelse i arbeidslivet.

I tillegg til å komme på innsiden av et solid og variert fagmiljø, blir du del av et sammensydd nettverk som jobber aktivt for å bedre vilkårene for teknologibransjen – og å tilrettelegge for et tettere samarbeid med resten av handels- og tjenestenæringen. 

Årets pris 2024

Innovasjonsprisen

Virke ønsker å hedre de av sine medlemmer som bidrar til fornyelse og utvikling gjennom innovasjon. Har din virksomhet introdusert en form for fornyelse som skaper verdi for samfunn, kunder eller virksomhet? Eller bidratt til at andre virksomheter lykkes med innovasjon? Da kan du nominere virksomheten til Virkes innovasjonspris 2024.   

Frist for å nominere er 28. august 2024

Fakta om bransjen

Omsetning 2021
281,1
milliarder kroner
Omsetningsvekst 2021
8,5 %
Sysselsatte 2022
110 453
Bedrifter (ikke ENK og med ansatte), 2021
8 753

Kilde: SSB/Virke Analyse

Tall for IT-tjenester (konsulenter, IKT og EDB), utgivelse av programvare, forskning og telekommunikasjon.

Bli medlem i Virke, det lønner seg!

Medlemmer innen teknologi, finans og rådgivning inngår i fagfellesskapet Virke Vekst, og har med det tilgang på mange fordeler. Sammen med våre medlemmer utfordrer vi politikerne på hvilket samfunn vi ønsker. Bransjefelleskapet skal bidra til å løse samfunnets store og små utfordringer, og Virke Vekst vil være en viktig aktør i utviklingen av fremtidens næringsliv og arbeidsliv.

Du får:

Du får også:

Juridisk bistand og rådgivning: Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett.

Analyser og innsikt: Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

Fordelsavtaler og rabatter: Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra betalingsløsninger til hotell og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke.

Interessert i statistikk og analyse for bransjen?

Startup?

Bli medlem i Virke, det lønner seg!
Som gründer av en nyoppstartet bedrift er kanskje ikke medlemskap i en arbeidsgiverorganisasjon det første du tenker på.

Et medlemskap i Virke i et av bransjeområdene finans, teknologi eller rådgivning under Virke Vekst gir deg tilgang til flere tjenester som kan være svært nyttige i en oppstartsfase.

 • Startup-medlemskap 0-2 driftsår: 2500 kr per år (Maks 5 millioner i lønnskostnader) 
 • Startup-medlemskap 3-5 driftsår: 4500 kr per år (Maks 10 millioner lønnskostnader) 

Du får blant annet:

 • Juridisk bistand innen arbeidsrett og forretningsjus (inntil 30 min per sak, totalt 6 timer per år, deretter gunstige medlemspriser)
 • Arbeidsgiverguiden – Verktøy, maler og gode råd (Gratis tilgang i 1 år, verdi 8000 NOK)
 • Onboarding i Microsoft for startups: Med rådgivning og gratis tilgang på digitale løsninger (pilot) 

  Kontakt

  Medlemskap i Virke

  Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

  • Juridisk bistand og rådgivning

   Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett. Har du større juridiske utfordringer stiller vi med et av Norges ledende advokatmiljøer.

  • Analyser og innsikt

   Vi leverer analyser, indekser og innsikt for en rekke bransjer. Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

  • Fordelsavtaler og rabatter

   Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra forsikring til strøm og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke.