Kunstig intelligens

Kunstig intelligens (KI) er en gren innen datavitenskap som handler om å utvikle datamaskiner og systemer som kan utføre oppgaver som vanligvis krever menneskelig intelligens. KI er basert på ideen om å lære og forbedre seg selv gjennom erfaring, uten å være programmert til å utføre spesifikke oppgaver.

I dagens samfunn brukes KI i mange forbindelser, inkludert helsevesen, transport, finans, underholdning og mer. KI kan for eksempel brukes til å utvikle tjenester som kan svare på spørsmål fra kunder, eller til å analysere store mengder data for å oppdage mønstre og trender.

Det er viktig å merke seg at KI ikke er ment å erstatte mennesker, men heller å samarbeide med oss. Menneskelig intelligens og erfaring er fortsatt avgjørende for å ta beslutninger og forstå konteksten rundt komplekse situasjoner. KI kan imidlertid være et kraftig verktøy for å forbedre effektiviteten og nøyaktigheten i ulike arbeidsprosesser.

Virkes 4 steg til gode retningslinjer for KI

 1. Kartlegge mål og behov

 2. Etablere tydelige retningslinjer

 3. Opplæring, implementering og etterlevelse

 4. Oppfølging og videreutvikling

Sikre god bruk av kunstig intelligens i virksomheten din

Kunstig intelligens (KI) kommer til å ha en signifikant innvirkning på måten mennesker og bedrifter utfører arbeid på fremover. Derfor er det lurt å være i forkant med gode retningslinjer for bruk av verktøyet i din virksomhet.

Innloggede medlemmer får tilgang til Virkes 4 steg til god bruk av KI og mal for utforming av retningslinjer for virksomheten.

Dette skjer

Se alle arrangementer
 1. Studietur til London Retail Week

  London Retail Week: Den ultimate møteplassen og nettverksarenaen for retail og Retail Tech

 2. Ditt medlemskap fra A til Å

  Hva kan Virke gjøre for deg? I dette webinaret får du en effektiv gjennomgang av alle deler av ditt medlemskap fra politikk, tariff og analyse, til fordelsavtaler og juridiske tjenester med spesielt fokus på deg som daglig leder.

 3. Kurs i å skape forretningsmuligheter med data, teknologi og kunstig intelligens

  Er du nysgjerrig på hvordan du kan forvalte den dataen du har tilgang til på en smartere måte for å skape nye forretningsmuligheter og være med på AI-revolusjonen?

Kontakt

Slik bruker du medlemskapet

Som medlem i Virke får du som arbeidsgiver mange fordeler.

 • Få hjelp med HR og arbeidsrett

  Virkes rådgivere står klare til å bistå med gode råd og konkret hjelp i forbindelse med ansettelsesavtaler, oppsigelsessaker, nedbemanningsprosesser og andre personalsaker.

  Hjelp for arbeidsgivere

 • Forretningsjuridisk bistand

  Få tilgang til forretningsjuridisk bistand fra Virkes erfarne advokater. Medlemmer får inntil 30 minutters forretningsjuridisk rådgivning i hver sak, helt kostnadsfritt. Tar henvendelsen lengre tid, får du en svært konkurransedyktig pris.

  Forretningsjuridisk bistand

 • Gunstige fordelsavtaler

  Spar penger på produkter og tjenester som bedriften har bruk for! Som Virke-medlem får du gode rabatter og prioritert kundeservice hos våre mange samarbeidspartnere.

  Se alle fordelsavtalene