Prognoser for detaljhandelen 2023

Virkes prognoser tilsier at vi vil bruke omtrent like mye penger neste år, men få mindre igjen for dem. Normaliseringen av forbruksmønsteret fortsetter. Vi kommer til å kjøpe mer tjenester enn varer, og grensehandelen vil fortsette å øke.

Særlig byggevare, møbler, elektronikk og andre kapitalvarebransjer vil merke at forbrukerne får svekket kjøpekraft. Virke forventet at dagligvare og kioskbransjen vil få høyest vekst, hovedsakelig på grunn av økte priser på mat og drikke.
Den eventyrlige netthandelsveksten som fant sted under pandemien har stoppet opp, og veksten i netthandelen vil være beskjeden også i 2023.

Sist oppdatert: 21. september 2022

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

  • Juridisk bistand og rådgivning

    Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett. Har du større juridiske utfordringer stiller vi med et av Norges ledende advokatmiljøer.

  • Analyser og innsikt

    Vi leverer analyser, indekser og innsikt for en rekke bransjer. Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

  • Fordelsavtaler og rabatter

    Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra drivstoff til strøm og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke og NKI nettstudier.