Kulturpuls

Kulturpuls fra Virke er en kartlegging av forventninger til bruk av kulturtilbud i 2024, og ulike drivere og barrierer for kulturbruk. Undersøkelsen kartlegger også budsjett og betalingsvilje for ulike kulturtilbud. Undersøkelsen skal være en temperaturmåler på markedet.

Hovedfunn

 • Nær 55 prosent mener billettpris er viktig eller svært viktig for beslutningen om å delta på et kulturtilbud
 • Nær syv av ti kunne tenke seg å delta oftere på kulturarrangementer enn de gjør i dag
 • 41 prosent forventer å bruke mer penger på kulturtilbud i 2024 sammenlignet med fjoråret
 • Fire prosent oppsøker kulturtilbud utenlands

Pris på rapporten eks mva

Etter bestilling vil du motta rapporten på e-post innen kort tid.

 • med medlemskap i VirkeGratis
 • uten medlemskap1 500 kr

Logg inn

Flest besøkte kino

Kulturtilbudet de aller fleste av oss har et aktivt forhold til er kinoen; nesten tre fjerdedeler av oss gikk på kino minst en gang i løpet av 2023. Konsert og museum følger etter, med en årlig oppslutning på henholdsvis 64 prosent og 50 prosent.

Størst interesse for konserter

Det er størst interesse for konserter og kino, etterfulgt av revy/standup ogshow. 77 prosent svarer at de er «svært interessert»  eller «interessert» i konserter, mens henholdsvis 63 og 50 prosent svarer at de er «svært interessert» eller interessert i kino og revy/standup og show.

En av fem er fornøyd med kulturtilbudet

En av fem svarer at de er fornøyde med kulturtilbudet de har i nærområdet, og over en av tre svarer at de er noe fornøyd. Det er flere kvinner enn menn som svarer at de er fornøyde med kulturtilbudet, og det er også klart flere i de eldre aldersgruppene som er fornøyde.  Folk som bor i Oslo og på Sørlandet, inkludert Telemark og Vestfold, er mer fornøyd med kulturtilbudet enn ellers i landet, viser Kulturpuls.

Er du medlem? Nå kan du gjøre egne analyser!

Om undersøkelsen

Undersøkelsen er et nullpunkt for å se utvikling og trender i kulturkonsumet over tid, og utgjør et kunnskapsgrunnlag for virksomheter som tilbyr kulturopplevelser.

Undersøkelsen ble gjennomført den siste uken i desember 2023 i et landsrepresentativt utvalg på totalt 1000 innbyggere over 18 år. Dataene er vektet på kjønn, alder, geografi og utdanning i henhold til den faktiske befolkningssammensetningen.

Kultur og opplevelser

Kultur i Virke samler bredden av kultursektoren, heriblant museer, kino, scener, kulturnæringen og kulturfrivilligheten, samt opplevelses- og serveringsvirksomhetene.

Vurderer du medlemskap i Virke?

Som medlem får du som arbeidsgiver mange fordeler.

 • Få hjelp med HR og arbeidsrett

  Virkes rådgivere står klare til å bistå med gode råd og konkret hjelp i forbindelse med ansettelsesavtaler, oppsigelsessaker, nedbemanningsprosesser og andre personalsaker.

  Hjelp for arbeidsgivere

 • Forretningsjuridisk bistand

  Få tilgang til forretningsjuridisk bistand fra Virkes erfarne advokater. Medlemmer får inntil 30 minutters forretningsjuridisk rådgivning i hver sak, helt kostnadsfritt. Tar henvendelsen lengre tid, får du en svært konkurransedyktig pris.

  Forretningsjuridisk bistand

 • Gunstige fordelsavtaler

  Spar penger på produkter og tjenester som bedriften har bruk for! Som Virke-medlem får du gode rabatter og prioritert kundeservice hos våre mange samarbeidspartnere.

  Se alle fordelsavtalene