Påbygging Grunnkurs i arbeidsmiljø/HMS

Kurset er utviklet for deltakere som allerede har gjennomført 3 dagers grunnkurs i arbeidsmiljø i regi av Virke, og er uten ytterligere kostnad. Ved fullført påbygging vil deltakere få utstedt nytt kursbevis for lovpålagt 40 timers grunnkurs.

Kursdager

 • Dag 1

  Digital undervisning på teams 9:00 - 11:30

  Innføring i rammeverket for vernerunde, risikovurdering og avvikshåndtering.

 • Oppgave og videolæring som deltakere gjennomfører innen dag 2

  Lokal gjennomføring av vernerunde, risikovurdering og plan for avvikshåndtering i egen virksomhet. Alle kursdeltagere får mulighet for å få personlig veiledning underveis. Du vil også få opplæring i nærværsarbeid og konflikthåndtering som videolæring.

 • Dag 2

  Digital undervisning på teams: 9:00 - 11:30

  Digital presentasjon av gjennomført vernerunde, erfaringsutveksling, oppsummering og avslutning.

  Har du spørsmål så er du hjertelig velkommen til å kontakte oss på epost

  Kursholdere

  • Heidi Sommarset

   Seniorrådgiver, Hovedorganisasjonen Virke

   Heidi Sommarset er fagansvarlig HMS i Virke og har selv vært verneombud i større virksomheter. Hun bistår også ledere hos våre medlemmer i prosjekter basert på endringsledelse, medarbeiderdrevet innovasjon og kontinuerlig forbedring.

  Ofte stilte spørsmål

  • Om påmeldingsregler

   • Ved avmelding belastes 20 % av deltakeravgiften, minimum 500 kroner.
   • Påmelding er bindende etter 14 dager før kursdato, og eventuell av-melding må skje skriftlig. Ved avmelding etter 14 dager før kursdato belastes full deltakeravgift. Betalte plasser kan fritt benyttes av andre i virksomheten.
   • Vi tar forbehold om endringer i programmet som skyldes forhold utenfor vår kontroll.
  • Slik får du tilgang til onlinekurset

   • Etter påmelding får du automatisk tilsendt en lenke til å følge onlinekurset. Det er derfor viktig at du har oppgitt korrekt e-postadresse ved påmelding. Du vil også motta lenken til onlinekurset en time før sendestart.
   • Sørg for å være pålogget fem til ti minutter før kursstart, vi ønsker å starte presis. Opplever du problemer med lenken ta kontakt med oss. 
   • Chrome, Safari og Edge er nettleserne som fungerer best. Det er en fordel å ha en nyere versjon av nettleseren.
  • Er det noe annet du lurer på?

   Kontakt oss på

   Telefon 22 54 17 00 eller e-post 

  HMS

  Et av hovedformålene med arbeidsmiljøloven er å sikre et arbeidsmiljø som gir full trygghet mot fysiske og psykiske skadevirkninger. Systematisk HMS-arbeid er lovpålagt, og det er virksomhetens øverste leder som er ansvarlig for at HMS-regelverket blir fulgt opp.

  Få informasjon om HMS

  Dette skjer hos Virke!

  Se alle kurs og konferanser
  1. Nye regler om verneombud og arbeidsmiljøutvalg fra 1. januar 2024

   I dette webinaret blir du oppdatert på de nye lovendringene, og du får også vite hva du som arbeidsgiver er pliktig å tilby av opplæring for verneombud og medlemmer av arbeidsmiljøutvalget.

  2. Innspillsmøte Kreativ næring strategi Oslo

   Hovedorganisasjonen Virke inviterer medlemmer, næringsliv og samarbeidspartnere i Oslo til et åpent innspillmøte og spør hva skal til for å løfte kreativ næring nasjonalt?

  3. ReisePULS: Hvordan planlegger nordmenn å reise i 2024?

   Velkommen til årets første Reisepuls!

  4. Nye klima- og miljøkrav i anskaffelser – hva må du kunne?

   Fra og med 1. januar 2024 vil en ny endringsforskrift skjerpe kravene for ivaretakelse av klima- og miljøhensyn i offentlige anskaffelser.

  5. Lederskap som virker – God ledelse på avstand

   I dette webinaret snakker vi med Per Kristian Haakonsen, utviklingssjef i ACAMS Airport Tower Solutions, om hvordan du kan skape en sterk bedriftskultur i en hybrid arbeidshverdag hvor mange jobbe hjemmefra eller har geografisk avstand til sin leder og andre kolleger.

  Slik bruker du medlemskapet

  Som medlem i Virke får du som arbeidsgiver mange fordeler.

  • Få hjelp med HR og arbeidsrett

   Virkes rådgivere står klare til å bistå med gode råd og konkret hjelp i forbindelse med ansettelsesavtaler, oppsigelsessaker, nedbemanningsprosesser og andre personalsaker.

   Hjelp for arbeidsgivere

  • Forretningsjuridisk bistand

   Få tilgang til forretningsjuridisk bistand fra Virkes erfarne advokater. Medlemmer får inntil 30 minutters forretningsjuridisk rådgivning i hver sak, helt kostnadsfritt. Tar henvendelsen lengre tid, får du en svært konkurransedyktig pris.

   Forretningsjuridisk bistand

  • Gunstige fordelsavtaler

   Spar penger på produkter og tjenester som bedriften har bruk for! Som Virke-medlem får du gode rabatter og prioritert kundeservice hos våre mange samarbeidspartnere.

   Se alle fordelsavtalene