Påbygging Grunnkurs i arbeidsmiljø/HMS

Kurset er utviklet for deltakere som allerede har gjennomført 3 dagers grunnkurs i arbeidsmiljø i regi av Virke, og er uten ytterligere kostnad. Ved fullført påbygging vil deltakere få utstedt nytt kursbevis for lovpålagt 40 timers grunnkurs.

Det er ingen planlagte datoer for dette kurset.

Se vår kursoversikt for andre aktuelle kurs.

Kursdager

 • Dag 1

  Digital undervisning på teams 9:30 - 12:00

  Innføring i rammeverket for vernerunde, risikovurdering og avvikshåndtering.

 • Oppgave og videolæring som deltakere gjennomfører innen dag 2

  Lokal gjennomføring av vernerunde, risikovurdering og plan for avvikshåndtering i egen virksomhet. Alle kursdeltagere får mulighet for å få personlig veiledning underveis. Du vil også få opplæring i psykososialt arbeidsmiljø og inkludering.

 • Dag 2

  Digital undervisning på teams: 9:30 - 12:00

  Digital presentasjon av gjennomført vernerunde, erfaringsutveksling, oppsummering og avslutning.

  Har du spørsmål så er du hjertelig velkommen til å kontakte oss på epost

  Kursholdere

  • Heidi Sommarset

   Seniorrådgiver, Hovedorganisasjonen Virke

   Heidi Sommarset er fagansvarlig HMS i Virke og har selv vært verneombud i større virksomheter. Hun bistår også ledere hos våre medlemmer i prosjekter basert på endringsledelse, medarbeiderdrevet innovasjon og kontinuerlig forbedring.

  Ofte stilte spørsmål

  • Om påmeldingsregler

   • Ved avmelding belastes 20 % av deltakeravgiften, minimum 500 kroner.
   • Påmelding er bindende etter 14 dager før kursdato, og eventuell av-melding må skje skriftlig. Ved avmelding etter 14 dager før kursdato belastes full deltakeravgift. Betalte plasser kan fritt benyttes av andre i virksomheten.
   • Vi tar forbehold om endringer i programmet som skyldes forhold utenfor vår kontroll.
  • Slik får du tilgang til onlinekurset

   • Etter påmelding får du automatisk tilsendt en lenke til å følge onlinekurset. Det er derfor viktig at du har oppgitt korrekt e-postadresse ved påmelding. Du vil også motta lenken til onlinekurset en time før sendestart.
   • Sørg for å være pålogget fem til ti minutter før kursstart, vi ønsker å starte presis. Opplever du problemer med lenken ta kontakt med oss. 
   • Chrome, Safari og Edge er nettleserne som fungerer best. Det er en fordel å ha en nyere versjon av nettleseren.
  • Er det noe annet du lurer på?

   Kontakt oss på

   Telefon 22 54 17 00 eller e-post 

  HMS

  Et av hovedformålene med arbeidsmiljøloven er å sikre et arbeidsmiljø som gir full trygghet mot fysiske og psykiske skadevirkninger. Systematisk HMS-arbeid er lovpålagt, og det er virksomhetens øverste leder som er ansvarlig for at HMS-regelverket blir fulgt opp.

  Få informasjon om HMS

  Dette skjer hos Virke!

  Se alle kurs og konferanser
  1. Nye krav til ansettelsesavtaler fra 1. juli 2024

   Vi tar en gjennomgang av lovendringene som trer i kraft 1. juli 2024. Kravene til hva en ansettelsesavtale skal inneholde vil skjerpes, og arbeidsgivere må for ansettelser med tiltredelse etter 1.juli ha nye ansettelsesavtaler på plass.

  2. Statsstøtte – dette bør du vite

   Mottar din virksomhet statsstøtte? Eller er dere i konkurranse med andre virksomheter som mottar statsstøtte?

  3. Onlinekurs - Arbeidstid – hva sier loven?

   Når og hvor mye er det lov å jobbe? Hvilke bestemmelser har betydning for hvordan vi organiserer arbeidet vårt? Er arbeidstidsreglene annerledes på hjemmekontoret?

  4. Lederskap som virker – unge arbeidstakere

    Vi snakker med Runar Langø-Larsen som er butikksjef ved Kiwi Bygdøy Allé. Runar forteller om hvordan han jobber for å være en motiverende og god leder for de yngre ansatte i butikken.

  5. Hvordan løse lydutfordringer i et treningslokale?

   Driver du, eller skal du starte et treningssenter, men er usikker på hvordan håndtere smitte av støy og vibrasjoner? Vi gir deg en rask innføring av hvilke regelverk som finnes, hvordan støy og vibrasjoner smitter, hvilke tiltak som kan gjøres, og ting du bør tenke på når du vurderer om et lokale er egnet for treningsaktiviteter

  Kontakt

  Slik bruker du medlemskapet

  Som medlem i Virke får du som arbeidsgiver mange fordeler.

  • Få hjelp med HR og arbeidsrett

   Virkes rådgivere står klare til å bistå med gode råd og konkret hjelp i forbindelse med ansettelsesavtaler, oppsigelsessaker, nedbemanningsprosesser og andre personalsaker.

   Hjelp for arbeidsgivere

  • Forretningsjuridisk bistand

   Få tilgang til forretningsjuridisk bistand fra Virkes erfarne advokater. Medlemmer får inntil 30 minutters forretningsjuridisk rådgivning i hver sak, helt kostnadsfritt. Tar henvendelsen lengre tid, får du en svært konkurransedyktig pris.

   Forretningsjuridisk bistand

  • Gunstige fordelsavtaler

   Spar penger på produkter og tjenester som bedriften har bruk for! Som Virke-medlem får du gode rabatter og prioritert kundeservice hos våre mange samarbeidspartnere.

   Se alle fordelsavtalene