Årets viktigste møteplass for ledere innen kultur, kreative næringer, reiseliv og opplevelser.  

Velkommen til Kultur- og opplevelseskonferansen 2024! 

Årets viktigste møteplass for ledere innen kultur, kreative næringer, reiseliv og opplevelser.  

Vi har lagt nok et krevende år bak oss, og mange virksomheter står overfor en rekke utfordringer og veivalg. Hvordan skal vi navigere videre? Og hva må du vite for å gjøre de riktige veivalgene i årene som kommer?     

Vi gleder oss til å se deg i NOVA Spektrum, torsdag 19. september.

Program

  • : Registreringen åpner

    Ankomst til konferansen er Inngang Vest.

    Inngang Vest ligger på langsiden mot parkeringen, i motsatt ende av innkjøringen til parkeringsplassen.

  • : Gratis frokost og kaffe serveres i 2. etasje

  • : Veivalg for fremtiden – Velkommen

    Bernt Gudmund Apeland, administrerende direktør, Hovedorganisasjonen Virke

    Hvordan tar norske virksomheter valg som flytter, skaper og inspirerer? Næringslivet endrer seg, og hver dag dukker det opp utfordringer og muligheter man for ti år siden aldri hadde forutsett. Vi står samlet om utfordringene, men den enkelte skal inspireres til å ta sine valg.

  • : Åpning ved statsminister Jonas Gahr Støre

  • : Død over dyrtiden?

    Runar Wiksnes, sjefanalytiker, Hovedorganisasjonen Virke

    For å ta valg som gir verdi må du ha grep om nåtiden. I denne ferske analysen får du innblikk i puls og pust hos handels- og tjenestenæringene, som nå beveger seg fra dyrtid til gryende optimisme. 

  • : Kunstig intelligens er mer enn teknologi: hvordan velge vei?

    Jill Walker Rettberg, professor og forsker på digitale medier

    Jill Walker Rettberg mener KI ikke bare handler om algoritmer og maskiner, men også om kultur og mennesker.

    Det betyr at vi alle er med på å påvirke hvilken teknologi vi utvikler og hvordan vi tar teknologien i bruk.

    Professoren viser eksempler både på hva som kan gå galt med kunstig intelligens og på mulighetene teknologien kan gi hvis vi griper den riktig an. Hvilken vei vil du velge?

  • : Pause

Med et arbeidsliv i konstant endring, er det hele tiden behov for å løfte blikket og se sammenhenger, muligheter og utfordringer. Hvordan skal vi ligge i forkant, tilpasse oss- og tilrettelegge for være klar for det som kommer rundt neste sving? 

  • : Åpning ved statssekretær Per Olav Skurdal Hopsø (Ap)

  • : Knabbe konkurrentens ansatte: Dårlig gjort eller viktig for bransjen?

    Tina Søreide, direktør, Konkurransetilsynet

    Visste du at det er ulovlig å inngå avtaler rundt lønn og rekruttering med konkurrerende bedrifter? Konkurransedirektør Tina Søreide forteller hvorfor – og viser oss eksempler fra internasjonale saker.

  • : Hvem må jobbe til de er 80 år?

    Ulf Andersen, statistikksjef, NAV

    Vi går en fremtid i møte der nesten all befolkningsvekst ligger i de eldste aldersgruppene, og antall mennesker i yrkesaktiv alder står på stedet hvil. Statistikksjef i NAV, Ulf Andersen, er klar på hvorfor vi trenger økt inkludering mer enn noen gang.

  • : Taus kunnskap møter maskin

    Tor Sporsem, forsker, SINTEF

    I dette foredraget hører du forsker fra Sintef, Tor Sporsem. Vi har lenge prøvd å få datamaskiner til å utføre oppgaver som vanligvis gjøres av mennesker. 

    Dette har vist seg å være utfordrende på grunn av de ansattes tause kunnskap, som er vanskelig å overføre til maskiner. Vi er derfor fortsatt avhengige av mennesker i stor grad. 

    Samtidig kommer det ny maskinlæringsteknologi som ser ut til å kunne gjøre mye av det samme som mennesker. I dette foredraget forklarer Tor hvorfor det likevel vil være grunnleggende utfordringer knyttet til ansattes bruk av taus kunnskap, og han deler funn fra norske bedrifter.

  • : Tjenestenæringen – de lokale heltene

    Erika Karttinen, seniorøkonom, Menon Economics

    En rapport fra Menon viser at servicehandelen spiller en sentral rolle i å skape jobber, møteplasser og et trygt anker for ungdom i spredtbygd strøk. 

    Så hvilke bidrag gir disse lokale bedriftene til at særlig unge får arbeid, til å gi sosiale samlingspunkter der andre kanskje ikke finnes og til beredskap i hverdag og krise? Erika Karttinen, seniorøkonom i Menon Economics fremlegger rapporten.

  • : Panelsamtale

    • Marianne Hole, eier og daglig leder, Aktivt Pusterom
    • Mira Svartnes Thorsen, medeier og styreleder, Vaktbua
    • Synnøve Sandvik, daglig leder, Circle K Bagn

    I denne panelsamtalen møter vi daglig leder i Aktivt Pusterom, Marianne Hole, festivalsjef for Ravnedalen Live, Mira Svartnes Thorsen og daglig leder ved Circle K Bagn, Synnøve Sandvik. 

  • : Kan private investeringer bidra til mer inkludering?

    • Lars Jannick Johansen, partner, Den Sociale Kapitalfond Inves
    • Lise Arvesen, forretningsutvikler, forfatter, foredragsholder og nettverksleder

    Grunnlegger og ledende partner i Den Sociale Kapitalfond, Lars Jannick Johansen forteller hvordan man kan skape attraktiv finansiell avkastning med en positiv sosial effekt.

    Innlegget etterfølges av en samtale med grunnlegger av Effektlab, Lise Arvesen om hvordan slike sosiale investeringer utvikler seg gjennom årene og hva det betyr for inkludering på arbeidsmarkedet og for norske virksomheter. 

  • : Lunsj

  • Bransjedirektør for kultur og opplevelser, Rhiannon Edwards, ønsker velkommen

  • : Dyrtid + kulturliv = ?

    Hvordan har dyrtiden påvirket nordmenns kulturvaner og hvordan ser utsiktene ut for kultur- Norge? Seniorrådgiver i analyse, Susanne Solberg Almedal, tar oss med på et dypdykk i markedstrender, publikumsutvikling og analyser av forbruksmønstre og en god del mer.

  • : Kreativ under press

    Ingenting stimulerer Fredrik Skavlans skapertrang mer enn trange rammer og en kort tidsfrist. Med 25 års erfaring som journalist, programleder, forfatter og tegner, har Skavlan solid kjennskap til å levere når det gjelder. Hør han fortelle om hvordan arbeidsprosessen foregår, og hvilke ringvirkninger det har gitt å være et kreativt produkt i så mange år.

  • : Hvordan er klimaståa for norsk kulturliv, og hva bør vi gjøre nå?

    Virkes seniorrådgiver for bærekraft, Solveig Irgens, går gjennom hovedfunnene fra kartleggingen av norsk kulturlivs klimapåvirkning. I tillegg gir hun oss praktiske råd og tips til hvordan man kan jobbe mer systematisk med klima og miljø. 

  • : Mesternes Mester: Når gode klimavalg fører til gull! 

    Produsenten bak TV-programmet Mesternes Mester, Nordisk Banijay, vant Årets grønne produksjon på Gullruten 2024. Nina Clausen Eine og Andrea Hauge forteller hvilke valg de gjorde for å få produksjonen grønnere, og hvordan man kan forene magisk tv-stemning med gode valg.

  • : Grønn omstilling i kultursektoren: Hva gjør regjeringen?

    Statssekretær Even Aleksander Hagen forteller fra Kultur- og likestillingsdepartementets innspillsmøte i september, og om hvordan funn og anbefalinger i rapporten "Klimapåvirkning i norsk kulturliv" skal følges opp. 

  • : Live podkast: Bærekraft på liv og død

    Begravelsesagent og sosiale medier-profil, Tor-Håkon Gabriel Håvardsen, snakker med daglig leder i Jølstad begravelsesbyrå, Jan Willy Løken. Hvordan vil kommende generasjoner vektlegge bærekraft i møte med døden?

  • : Hva gjør en bærekraftsrådgiver på filmsettet?

    Filmbransjen er på full fart inn i det grønne skiftet, og nå dukker også de grønne rådgiverne opp på filmsettet. Bærekraftsrådgiver Kristoffer Vittersø forteller om hva de gjør der og hvordan de vil bidra til å gjøre norsk filmbransje grønnere.

  • : Hjelp – vi trenger en bærekraftkonsulent!  

    Tegneserieskaper Børge Lund gir oss et humoristisk skråblikk på bærekraftsarbeidet for virksomheter i de kreative næringene. 

    Med økte krav til rapportering av bærekraftstiltak kommer gjerne behovet for endring og omstilling i virksomheten, og da også behovet for eksterne konsulenter. Med sin skarpe penn viser Børge Lund noen striper og snakker om hva slike endringsprosesser kan føre med seg. 

  • : Pause

  • : Generasjon-KI og fremtidens kreativitet

    Grunnleggeren av det globale KI-videoselskapet SEEN, Ronald Griffin, viser oss hvordan GenKI revolusjonerer kreativitet gjennom video, lyd, bilde og tekst. Hvordan vil det påvirke kunder, og hvilke begrensninger oppstår når menneskelig kreativitet møter kunstig intelligens? 

  • : Hvordan kan KI og spillprinsipper bidra til personlig utvikling?

    Spill har blitt verdens største underholdningsmedium, og vi ser at de samme prinsippene som gjør spill så engasjerende kan brukes effektivt til å styrke læring og personlig utvikling. Trond Aas fra Attensi snakker om hvordan kunstig intelligens vil endre hvordan vi lærer og utvikler oss i fremtiden, ved å gjøre spillprinsippene tilgjengelig for alle. 

  • : Hvordan spille på lag med KI uten å gi opp menneskelig kreativitet?

    Hvordan kan vi ta generativ KI i bruk uten å ende opp med klisjéer og kjedsommelighet? Jill Walker Rettberg viser hvordan kunstnere og forfattere spiller på lag med KI – det handler ikke om å gi opp menneskelig kreativitet, men å utvide den.   

  • : Lynkurs i kunstig intelligens

    Eivind Stangebye Larsen og Lars Meinich Bjørnstad Andersen fra PWC gir oss en rask innføring i kunstig intelligens, og hvordan man kommer i gang med det.

  • : Kunstig intelligens som reisekompis?

    I årets sommerkampanje for Destinasjon Trysil brukte de KI-teknologi til å lage personlige aktivitets- og reiseanbefalinger tilpasset hver enkelt bruker. Målet med kampanjen var å skape oppmerksomhet rundt merkevaren Trysil, vise frem bredden av tilbud og verve nye abonnenter til nyhetsbrev. Daglig leder i tur.digital, Håkon Lofthus, og reiselivssjef i Destinasjon Trysil, Ida Dyreng, forteller hvordan det gikk.

  • : Don’t panic!

    I snart to år har komiker Anne Kat Hærland fordypet seg i kunstig intelligens på fulltid. Med sin omfattende kunnskap om KI vil hun dele sin fascinasjon og innsikt fra scenekanten. I november er det premiere på hennes sjette soloforestilling på Edderkoppen Scene i Oslo, og vi får oppleve en første smakebit av dette! 

  • : Afterwork

Fra klokken 13.00 kan du også velge spor 2 – Arbeidsliv, inkludering og omstilling.

Spor 2 – Arbeidsliv, inkludering og omstilling

Med et arbeidsliv i konstant endring, er det hele tiden behov for å løfte blikket og se sammenhenger, muligheter og utfordringer. Hvordan vi kan ligge i forkant, tilpasse oss- og tilrettelegge for at vi er klare for det som kommer rundt neste sving også? 

På bolken arbeidsliv gir vi plass til inspirasjon og nye tanker rundt mangfold, inkludering, teknologi - og mennesker.

  • : Inkludering – fra ord til handling og verdier som varer

    Mangfold og inkludering i arbeidslivet er på alles lepper ettersom utfordringer og muligheter står i kø. Mange står utenfor arbeidsmarkedet samtidig som virksomheter mangler arbeidskraft.  Men hvem kan fortelle oss hvordan inkludering kan gjøres i praksis? Bli med på en spennende sesjon der vi «boozter» din evne til å skape verdier som varer med gode strategier for arbeidsinkludering.

  • : Å lede mangfold i praksis. Om ledelse, fellesskap og kulturbygging

    • Janne Marie Frogner, Director People & Culture, Ahlsell Norge
    • Elisa Gasperini, direktør for bærekraft og samfunnsoppdrag, Ahlsell Norge

    Ved Janne Marie Frogner, Director of People and Culture og Elisa Gasperini, Director Sustainability and Social Responsibility i Ahlsell.

  • : Er det mulig å skape mer verdi med forskjellige folk?

    • Ola Martin Jensen Larsen, PhD candidate, Høgskolen Kristiania
    • Laura E.M. Traavik, førsteamanuensis, Høyskolen Kristiania

    Hvilke verdier kan skapes? Fordeler ved å være inkluderende. Ved Laura Traavik og Ola Martin Jensen, Høgskolen Kristiania.

  • : Arbeidsinkludering – hva kan vi gjøre på arbeidsplassen

    • Håvard Lunde Helgesen, arbeidsforskningsinstituttet, OsloMet
    • Kristin Bødtker Walstad, bransjeleder utdanning, arbeid og inkludering, Hovedorganisasjonen Virke

    Påkledd med Virkes verktøykasse! Og mentor er et godt grep. Ved Kristin Walstad, bransjeleder utdanning, arbeid og inkludering og Håvard Lunde Helgesen, Arbeidsforskningsinstituttet, OsloMet.

  • : Pause

  • : Et samarbeid på tvers av folk og teknologi

    Prashant Søegaard, administrerende direktør, Foodora

    Med bakgrunn fra Google og Meta vil Foodora sin administrerende direktør, Prashant Søegaard (37), reflektere over møtet mellom generasjoner, mennesker og teknologi, og gi et oppspark til panelsamtalen om mangfold og samarbeid på tvers av generasjoner.

    Som norsk-indisk diplomatsønn har han vokst opp i India, Norge, Kenya og Tanzania. Tilbake i Norge leder han nå Foodora - et teknologidrevet selskap bestående av ledere av millennials-generasjonen med ansvar for avdelinger i hovedsak bestående av generasjon Z.

  • : Generasjonsfesten

    • Markus Mauritzon, Managing Director, Nordics & Baltics hos Transcom
    • Kari Østerud, direktør for Kunnskapssenteret for lengre arbeidsliv
    • Fredrik Fornes, markedsfører, foredragsholder
    • Marthe Hestenes Håkonsen, kommunikasjonsrådgiver, Hovedorganisasjonen Virke

    I denne panelsamtalen er tema mangfold og samarbeid - på tvers av generasjoner.

    I dagens arbeidsliv står babyboomers, generasjon X, Y og Z side om side, og vi skal alle samarbeide. Men hvor godt kjenner vi hverandre? Og hvordan kan vi utnytte de ulike styrkene vi har til å utvikle gode arbeidsplasser, og skape rom for bedre inkludering? Målet med samtalen er å få bedre forståelse for generasjonsutfordringer, hvorfor det er viktig å anerkjenne ulikheter, og ikke minst – forsøke å avlive noen myter om hverandre.

  • : Velkommen til arbeidslivet!

    Børge Lund, tegneserieskaper

    Hvor forskjellig reagerer tre ulike generasjoner i arbeidslivet på én og samme situasjon? 

    LUNCH-skaper Børge Lund tar frem pennen og lager nye streker på direkten. Hvilken generasjon får panikk og hvilken får latterkrampe? Faren er stor for at også noen blir krenket.

  • : Hvordan fange og holde på unge arbeidstakere?

    Max Gouchan, gründer

    Max Gouchan er gründer og har bygget opp alt fra kaffebar og pizzakjede til coworking-kontorer og telecom-butikk. 

    Han har bred erfaring med å lede og inspirere unge, og har intervjuet over 125 Gen Z-arbeidstakere i Norden for å lære om hva de ser etter på en arbeidsplass og i en leder.

  • : Afterwork og prisutdeling

    Etter konferansen inviterer vi til mingling, gratis mat og drikke, underholdning og prisutdelinger. Baren åpner kl 16.00.

Programledere

  • Leder kompetanseutvikling, Hovedorganisasjonen Virke
  • Leder arbeidsrett SMB, Hovedorganisasjonen Virke
  • Bransjeleder Produsentforeningen, Hovedorganisasjonen Virke
  • Bransjedirektør reiseliv, Hovedorganisasjonen Virke
  • Seniorrådgiver, Hovedorganisasjonen Virke
  • Sjefanalytiker, Hovedorganisasjonen Virke

Medvirkende

  • Administrerende direktør, Hovedorganisasjonen Virke
  • Statsminister, Arbeiderpartiet
  • Sjefanalytiker, Hovedorganisasjonen Virke
  • Professor og forsker på digitale medier
  • Statssekretær, Ap
  • Direktør, Konkurransetilsynet
  • Statistikksjef, NAV
  • Forsker, SINTEF
  • Seniorøkonom, Menon Economics
  • Eier og daglig leder, Aktivt Pusterom
  • Medeier og styreleder, Vaktbua
  • Daglig leder, Circle K Bagn
  • Partner, Den Sociale Kapitalfond Inves
  • Forretningsutvikler, forfatter, foredragsholder og nettverksleder
  • Bransjedirektør kultur og opplevelser, Hovedorganisasjonen Virke
  • Seniorrådgiver analyse
  • Journalist, programleder, forfatter og tegner.
  • Prosjektleder/seniorrådgiver, Hovedorganisasjonen Virke
  • Organisasjons- og produksjonssjef, Nordisk Banijay
  • Produksjonsleder
  • Statssekretær i Kultur- og likestillingsdepartementet for Arbeiderpartiet.
  • Begravelsesagent og forfatter
  • Daglig leder, Jølstad begravelsesbyrå
  • Bærekraftskonsulent
  • Tegneserieskaper
  • Gründer og teknologidirektør, Seen
  • Medgründer og administrerende direktør, Attensi
  • Professor og forsker på digitale medier
  • PwC
  • Leder for Data & Analytics, PwC Consulting
  • Daglig leder og reiselivssjef, Destinasjon Trysil
  • Daglig leder, tur.digital.
  • Folkekjær komiker, programleder og forfatter

Spor 2 – Arbeidsliv, inkludering og omstilling

  • Director People & Culture, Ahlsell Norge
  • Direktør for bærekraft og samfunnsoppdrag, Ahlsell Norge
  • Førsteamanuensis, Høyskolen Kristiania
  • PhD candidate, Høgskolen Kristiania
  • Partner, Den Sociale Kapitalfond Inves
  • Bransjeleder utdanning, arbeid og inkludering, Hovedorganisasjonen Virke
  • Arbeidsforskningsinstituttet, OsloMet
  • Administrerende direktør, Foodora
  • Managing Director, Nordics & Baltics hos Transcom
  • Direktør for Kunnskapssenteret for lengre arbeidsliv
  • Markedsfører, foredragsholder og forfatter
  • Kommunikasjonsrådgiver , Hovedorganisasjonen Virke
  • Tegneserieskaper
  • Gründer

Du møter også medlemmer fra disse konferansene

  1. Treningskonferansen 2024

    Ikke gå glipp av årets treningskonferanse, i helt ny drakt!

  2. Kultur- og opplevelsekonferansen 2024

    Årets viktigste møteplass for ledere innen kultur, kreative næringer, reiseliv og opplevelser.  

  3. Handelskonferansen 2024

    Årets viktigste møteplass for deg som jobber med handel og tjenester

  4. Ideell- og frivillighetskonferansen 2024

    Årets viktigste møteplass med faglig påfyll, inspirasjon og nettverksbygging

Priser

Medlem: 2490 kroner +mva
Ikke-medlem: 7900 kroner +mva

Ikke medlem?

NOVA Spektrum

Nova spektrum ligger like ved Lillestrøm stasjon, 10 minutter fra Oslo S og 12 minutter fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Ankomst til konferansen er Inngang Vest som ligger på langsiden mot parkeringen, i motsatt ende av innkjøringen til parkeringsplassen.

Adresse: 
NOVA Spektrum
Messeveien 6
2004 Lillestrøm

Kontakt

  • Leder programkomite, Hovedorganisasjonen Virke
  • Sponsoransvarlig, Hovedorganisasjonen Virke
  • Eventansvarlig, Hovedorganisasjonen Virke

Medlemskap i Virke

Som medlem får du som arbeidsgiver mange fordeler.

  • Få hjelp med HR og arbeidsrett

    Virkes rådgivere står klare til å bistå med gode råd og konkret hjelp i forbindelse med ansettelsesavtaler, oppsigelsessaker, nedbemanningsprosesser og andre personalsaker.

    Hjelp for arbeidsgivere

  • Forretningsjuridisk bistand

    Få tilgang til forretningsjuridisk bistand fra Virkes erfarne advokater. Medlemmer får inntil 30 minutters forretningsjuridisk rådgivning i hver sak, helt kostnadsfritt. Tar henvendelsen lengre tid, får du en svært konkurransedyktig pris.

    Forretningsjuridisk bistand

  • Gunstige fordelsavtaler

    Spar penger på produkter og tjenester som bedriften har bruk for! Som Virke-medlem får du gode rabatter og prioritert kundeservice hos våre mange samarbeidspartnere.

    Se alle fordelsavtalene