Varsel om forsøk på katalogsvindel

Publisert:

​Virke har de siste dagene fått flere henvendelser fra medlemmer som føler seg lurt av nettkataloger og telefonselgere.

Vi har blitt varslet om tre selskaper som medlemmene mener driver villedende markedsføring.

The Scandinavian Times
Det ringer en selger som ber kunden om å underskrive for å få sagt opp en annonse de har hatt. Dette er feil. Virksomheten har ikke hatt noen avtale med dem. Ved signering tegner man en avtale til kr. 9995.- for 9 oppføringer. Selskapet ringer fra norsk IP-telefon men arbeider ut i fra Sverige og er kjent fra tidligere.

HMS Service 2016

Sender ut tilbud på fakturablanketter. Prisen for tjenesten er kr. 5772.- for HMS-service i 2016. Det er lett å ta dette for en gyldig faktura da det ikke tydelig fremkommer at dette er et tilbud. Det fremkommer ikke hvilken tjeneste som leveres. Selskapet bak utsendelsen er Constant Solutions i Trondheim og er stiftet i desember 2015.

Opplysning123.no/Teleregisteret.no

Selskapet ringer opp og ber om en bekreftelse av firmaopplysningene og «det koster ikke noe». Kunde får beskjed om å klikke på noen linker i en mail og da har man automatisk bestilt en tjeneste til kr. 5000.- + Mva. Selskapet bak tjenesten er Rettinvest AS i Trondheim som i følge Brønnøysund ikke har hatt omsetning siden starten i 2012. Nettstedet ble opprettet i januar 2016 og siden virker ikke ferdig utarbeidet og har få annonsører.