Siste oppdateringer for denne avtalen

 • : Oppgjøret er vedtatt og resultatet kan iverksettes

  Fagforbundet har meddelt at resultatet for Landsoverenskomst for legesentre er godkjent. Resultatet kan derfor iverksettes.

  De avtalte endringene følger av protokollen fra forhandlingene og er beskrevet nærmere i Tariffnytt som sendes bedriftene som er bundet av overenskomsten.

 • : Enighet med Fagforbundet

  Fortsettelse på hovedoppgjøret 2022. Virke ble tirsdag 7. mars 2023 enig med Fagforbundet i forhandlingene om hovedoppgjøret 2022 for Landsoverenskomst for legesentre. 

  Resultatet skal på uravstemning i Fagforbundet før oppgjøret kan vedtas, og svarfristen er satt til 20. mars.

  Lønnstillegg og øvrige endringer skal ikke iverksettes før oppgjøret er vedtatt.

  Nærmere informasjon om resultatet kommer i eget tariffnytt når oppgjøret er vedtatt.

  Les protokollen her

 • : Enighet i mellomoppgjøret 2021 for Landsoverenskomst for legesentre

  Torsdag 17. februar 2022 ble Virke og Fagforbundet enige om mellomoppgjøret 2021 for Landsoverenskomst for legsentre.

  Sentrale tillegg 
  Det er gitt sentrale tillegg på garantilønnstabellen. Virkningstidspunktet er 1. mai.
   
  Lokale forhandlinger
  Det er avtalt at det skal gjennomføres lokale forhandlinger. Frist for gjennomføring av de lokale forhandlingene er 31. mars 2022, med ankefrist 14. april.
   
  Virke og arbeidstakerorganisasjonene på HUK-området ble i 2021 enige om å utsette forhandlingene om årets tariffoppgjør på bakgrunn av situasjonen i samfunnet. Utsettelsen medførte forskyvning av forhandlingene for Landsoverenskomst for legesentre. Virke og Fagforbundet tilkjennegir i protokollen til forhandlingene at forskyvningen kan innebære utfordringer i forbindelse med gjennomføring av tariffoppgjøret, herunder lokale forhandlinger. Virke og Fagforbundet anmoder likevel partene om konstruktiv dialog lokalt, og om å etterstrebe enighet i de lokale forhandlingene.

  Det er derfor viktig at virksomhetene starter planlegging av forhandlingene så snart som mulig – selv om resultatet må vedtas av Fagforbundet sentralt før oppgjøret kan iverksettes. Virke vil gi beskjed når resultatet er vedtatt.

Slik bruker du medlemskapet

Som medlem i Virke får du som arbeidsgiver mange fordeler.

 • Få hjelp med HR og arbeidsrett

  Virkes rådgivere står klare til å bistå med gode råd og konkret hjelp i forbindelse med ansettelsesavtaler, oppsigelsessaker, nedbemanningsprosesser og andre personalsaker.

  Hjelp for arbeidsgivere

 • Forretningsjuridisk bistand

  Få tilgang til forretningsjuridisk bistand fra Virkes erfarne advokater. Medlemmer får inntil 30 minutters forretningsjuridisk rådgivning i hver sak, helt kostnadsfritt. Tar henvendelsen lengre tid, får du en svært konkurransedyktig pris.

  Forretningsjuridisk bistand

 • Gunstige fordelsavtaler

  Spar penger på produkter og tjenester som bedriften har bruk for! Som Virke-medlem får du gode rabatter og prioritert kundeservice hos våre mange samarbeidspartnere.

  Se alle fordelsavtalene