Aktiv helse

Aktiv helse i Virke er et bransjefelleskap som organiserer medlemmer innen trening, behandling, pre- og rehabilitering og kostholdsveiledning. Medlemmene våre er kompetansebedrifter som blant annet tilbyr gruppetimer av høy kvalitet og faglig treningsveiledning / personlig trening. Dette er virksomheter som aktiviserer og veileder mer enn 20 prosent av den norske befolkningen. Vår årlige bransjerapport er et viktig verktøy for bransjeutviklingen. Rapporten gir viktig informasjon om treningsbransjens tilstand og vekstpotensial.  

Dette gjør vi for treningsbransjen

Vi jobber for at våre medlemmer skal:  

 • Være konkurransedyktige og konkurrere på like vilkår med offentlige aktører. 
 • Ha tilgang på riktig og tilstrekkelig fagkompetanse. Vi samarbeider derfor tett og regelmessig med relevante utdanningsaktører.
 • Være relevante leverandører av primærforebyggende helsetjenester og attraktive samarbeidspartnere.

Revidert nasjonalbudsjett 2024

14. mai la regjeringen frem forslag til revidert nasjonalbudsjett (RNB). Budsjettet viser gode satsinger. Likevel mener vi i Virke at det fortsatt er en vei å gå for å sikre grønn omstilling og økt deltagelse i arbeidslivet.

Konferanse

Treningskonferansen 2024

Ikke gå glipp av årets treningskonferanse, i helt ny drakt!

Her vil du få unik innsikt rundt bransjens muligheter nå og i fremtiden gjennom inspirerende foredrag, spennende utstillere, topp underholdning og ikke minst viktige møteplassen for treningsbransjen - som akkurat denne arenaen er. 

19. sep. 2024, -

"Skal vi lykkes med å bygge bransjens image og anerkjennelse må vi jobbe sammen gjennom et fellesskap som er sterkere enn hver enkelt av oss alene. Da er Virke et godt sted å være."

Morten Hellevang,
CEO, EVO

Treningssenterbransjen 2023

Rapporten presenterer Virkes analyse av treningssenterbransjen som helhet og viser utviklingen i denne bransjen i 2023.

Flere av nøkkeltallene basert på tall fra 2022 illustrerer at bransjen nå er tilbake etter pandemien. Virkes analyser indikerer at det til tross for inflasjon og økte renter er gode utsikter for den norske treningssenterbransjen.

Årets rapport presenterer også funn fra Virkes befolkningsundersøkelse om nordmenns treningsvaner.

"Jeg tenker at det å få et fellesskap og ha noen som man kan be om råd og veiledning er viktig. Vi har hatt en veldig fin opplevelse i møte med virke og er fornøyde."

Astrid Berg-Johansen,
Eier og daglig leder, Health Fitness

Spørsmål om medlemskap?

Vi er der for deg! Ta kontakt med oss for en hyggelig prat!

Trond svarer på alle spørsmål du måtte ha om medlemskap i Virke.

"En godt organisert og samstemt bransje er helt nødvendig for at vi skal lykkes med å løfte omdømmet vårt, og åpne for de nye mulighetene vi ønsker å utvikle og få tilgang til i årene som kommer."

Anne Sigrid Stiklestad,
Eier og daglig leder Sprek trening

Bølgen-saken skal behandles i høyesterett

Onsdag 17. januar ble det klart at den såkalte Bølgen-saken skal behandles i Høyesterett. Med det står vi overfor en ny runde for like konkurransevilkår.

I ett og et halvt år har tre av våre medlemmer kjempet for like konkurransevilkår i Bølgen-saken. De tre treningssentrene som saksøkte Frogn-kommune, mente kommunens eget treningssenter, Bølgen, fikk bedre konkurransevilkår. Kommunen ble først frifunnet, men etter at treningssentrene anket, ble kommunen dømt i lagmannsretten. Nå har Høyesterett besluttet at saken skal behandles også der. 

Virke registrerer at Bølgen-saken tas opp til behandling i Høyesterett. Saken omhandler grunnleggende og viktige prinsipielle spørsmål knyttet til statsstøttereglene, og vi vil følge behandlingen tett. Vi vil fortsatt støtte våre medlemmer i en svært viktig sak for rettferdige konkurransevilkår i Norge.

Det står respekt av Evo Fitness Group AS, Family Sports Club og Drøbak Yoga Studio som tar denne saken gjennom alle tre nivåer i norsk rettsvesen. Vi vil gjøre det vi kan for at våre medlemmer ikke føler seg alene i denne viktige saken. 

"Medlemskapet er viktig for å sikre at vi har en organisasjon som jobber for treningsbransjen. Ser våre utfordringer, fremmer vår betydning som helseaktør, bidra at vår bransje kan samarbeide og lære på tvers av andre bransjer, påvirke og jobbe politisk for å fremme våre interesser og sikre at vi blir hørt."

Eirin Bolle,
Leder, Spenst Norge

"Jeg opplever at alle i treningbransjen har et genuint ønske om å gjør noe bra både for enkeltindivid og folkehelsen. Da er det bra med en samleplass hvor vi kan møtes og utveksle erfaringer og bli kjent."

Arnulf Refsnes,
Daglig leder, Naardic

Reduser dine kostnader med våre fordelsavtaler

Virke tilbyr deg som medlem fordelsavtaler som kan bidra til reduserte kostnader.

 • Online Fitness Quality

  Et komplett og nettbasert kvalitetssystem for treningsbransjen

  • HMS-system - Internkontrollforskriften
  • Fitcert - I samsvar med ns-en 17229
  • Tilstandsvurdering- For bygning og utstyr

  Logger du inn, kan du se avtalen

   Kontakt:

   E-post:
   Telefon: 406 96 401

  • Kiwa Norge

   FITcert er en Europeisk sertifiseringsordning for treningsbransjen som er inndelt i 4 nivåer

   Nivå 1 og 2 krever kun egenrapportering i forhold til deler av kravene i standarden (17229:2019).

   Registrering og rapportering kan gjøres her: fitCERT.eu

   Nivå 1 og 2 er kun en forberedelse for sertifisering på nivå 3 eller 4 og vil utløpe 12 mnd. etter registrering hvis man ikke har gjennomført nivå 3 eller 4.

   For nivå 3 er det krav til at et uavhengig akkreditert inspeksjonsorgan (ISO 17020) gjennomfører en dokument kontroll iht. 17229:2019, for nivå 4 er det i tillegg krav til at det gjennomføres stedlig revisjon på sentrene.

   Det utføres revisjon på kvadratroten av det totale antall senter som kunden har ved avtaleinngåelse, alle kundens sentre blir da sertifisert, dette gjelder både nivå 3 og 4.Sertifiseringen er gyldig i 3 år og det påløper ingen årlige avgifter. Avtalen gjelder leveranser iht. NEN-EN 17229:2019.

   Medlemmer av Virke Aktiv Helse tilbys Inspeksjon og sertifisering iht. FITcert level 3 og 4 fra Kiwa AS til en medlemsrabatt på 10% i tillegg til at Det gis egen pris for kunder som benytter Online Fitness Quality (OFQ).

  • Medlemspris hos Antidoping Norge

   Aktiv helse i Virke samarbeider tett med Antidoping Norge og Rent Senter Program

   Ordinær pris hos ADNO er 5900 kroner, Virke-medlemmer betaler 2500 kroner.

   Gå til antidoping.no

  • Bemanning/rekruttering

   Manpower

   Avtalen med ManpowerGroup og deres selskaper gir alle medlemmer rabaterte priser på bemannings-, og rekrutteringstjenester. ManpowerGroup er et av verdens største selskaper innen bemanning-, rekruttering- og HR-tjenester.

   Kontakt Monica Arntsen for mer informasjon:
   Telefon 916 000 75 eller
   e-post 

   Se avtalen (krever innlogging)

  • Betalingsløsninger

   Nets

   Som medlem i Virke får du gunstige vilkår for innløsning av internasjonale betalingskort. Nets er spesialist på kortbetalinger, og gir deg muligheten til å øke servicenivået og inntektene ved å akseptere de mest populære betalingskortene i verden.

   Telefon 22 89 81 00
   E-post 

   Se avtalen (krever innlogging)

   Swedbank

   Avtalen gir deg gode betingelser på innløsning. Ingen oppstartavgift, ingen faste gebyrer, omsetning utbetalt neste dag, bruttooppgjør, kundeservice og markedets beste pris. Avtalen omfatter også gode leiepriser og vilkår for betalingsterminaler.

   Telefon 815 02 200
   E-post 

   Se avtalen (krever innlogging)

  • Energirådgivning

   Entro

   Få tilgang til råd, veiledning og økt kompetanse knyttet til energisparing spesifikt for ditt lokale. Formålet med rådgivningen er å gjøre virksomheten selvgående i sambeidet med energisparing.

   Entro tilbyr skreddersydde tjenester for deg med lokaler

   • mindre enn 150 m2
   • mellom 150m2 og 1000 m2 eller
   • mellom 1000 m2 og 10 000 m2

   Det tilbys også gevinstdelingsprosjekter – for deg med lokaler over 10 000 m2 eller flere bygg, og kurs i inneklima og energibruk.

   Se avtalen (krever innlogging)

  • Strøm

   Fjordkraft

   Virke kan tilby deg som er medlem eller abonnent spesialpriser på strøm hos Fjordkraft. Du kan velge mellom flere avtaler, med ulik grad av sikring og forutsigbarhet.

   Fjordkraft har gjennom sitt samarbeid med Statkraft, tilgang til Nordens ledende forvaltningsmiljø, og Fjordkrafts erfarne rådgivere hjelper deg gjerne å finne strømavtalen som passer for din bedrift!
   Fjordkraft har vært klimanøytrale siden 2007, og krever at alle leverandørene er det samme. Som kunde i Fjordkraft har du muligheten til å inkludere en rekke bærekraftige og energieffektive produkter og tjenester i avtalen. Bra for både miljøet og dine energikostnader!

   Telefon 913 01 300
   E-post 

   Se avtalen (krever innlogging)

  • Telefon, TV-løsning og Internett

   Phonero

   Avtalen med Phonero skal sikre at alle medlemsbedrifter av Virke får tilgang til markedsledende produkter og tjenester innen mobiltelefoni – til svært fordelaktige priser.

   Som en rendyrket bedriftsoperatør har Phonero stort fokus på å levere smarte tjenester som effektiviserer og forenkler bedrifters hverdag. Dette gjør vi via en fleksibel abonnementsportefølje med store datapakker, tilgang til Telias mestvinnende 5G nett og inHouse produksjon av alle bedriftsnetttjenester vi leverer.

   Vi setter bedrifters kostnadskontroll høyt, og legger til rette for at det skal være enkelt for kunder å både bruke tjenestene våre – men også endre og tilpasse dem underveis.

   Telefon: 996 24 089
   E-post:

   Se avtalen (krever innlogging)

   Telenor

   Avtalen med Telenor gjelder for alle medlemmer og abonnenter i Virke. Avtalen gir spesielt gode betingelser på mobiltelefoni og mobilt bredbånd.

   Valg av mobiloperatør dreier seg også om mer enn bare pris. Det handler om hele brukeropplevelsen. Som bedriftskunde av Telenor får du mange fordeler inkludert i abonnementet. Derfor er avtalen satt sammen av bransjetilpassede løsninger og tjenester til svært konkurransedyktige priser.

   Telefon 09000
   E-post

   Se avtalen (krever innlogging)

   Mobit

   Som medlem i Virke, er din bedrift garantert fordeler og rabatter fra Mobit. Mobit er landets største faghandler innenfor mobil og IT. Mobit effektuerer dessuten rabatter som medlemmene allerede har fra Telenor.

   Vi gjør din digitale hverdag enkel, oppdatert og problemfri!

   Telefon 980 00 217
   E-post 

   Se avtalen (krever innlogging)

   Allente Bedrift (tidligere Canal Digital)

   Virke i samarbeid med Allente ønsker å fremme informasjon om TV-lisens for virksomheter, og tilby hjelp og veiledning rundt dette.

   Med TV-løsning fra Allente Bedrift får du det beste utvalget av TV-innhold å vise til dine kunder, ansatte og brukere. Vi har sterke grunnpakker og tilleggspakker, og skreddersyr løsningene slik at du får tilgang til akkurat det innholdet du ønsker å vise.

   Mobil: 93452381
   E-post: 

   Se avtalen (krever innlogging)

  • Forsikring og pensjon

   Gode medlemsfordeler innen forsikringer og pensjon

   Få tilgang til bransjetilpassede forsikringer og profesjonell rådgiving fra våre forsikringseksperter. Her får du samlet alle forsikringene på ett sted med enkel og god oversikt.

   Telefon 400 02 021
   E-post

   Virke Forsikring

   Storebrand

   Avtalen gir også de ansatte i bedriften fordeler og mulighet til å etablere egen pensjonssparing og forsikring til rabatterte priser. Vi anbefaler at alle våre medlemmer benytter seg av samarbeidsavtalen og får en pensjons- og forsikringsløsning som er tilpasset din bedrift.

   Kontaktinformasjon finner du i avtalen.

   Se avtalen (krever innlogging)

  "Som enkelstående blir vi stående veldig alene, i alle slags problemstilinger. Med Virke-medlemskap har vi møteplasser, kontaktpersoner og gode ressurser tilgjengelig."

  Jamie Sørensen,
  Daglig leder, Nivå trening

  Gi innspill til bransjeleder!

  Hva kan Virke hjelpe deg med?

  Nettverk for ledere

  Trenger du en sparringspartner - eller flere? I våre nettverk møtes 10-20 personer fra ulike virksomheter som har tilsvarende stillinger. Vi møtes for å diskutere konkrete temaer og problemstillinger fra hverdagen.

  Hvert møte vil være todelt; det vil være et konkret fagtema på hver samling og erfaringsutveksling/sparring med dine felles nettverksdeltakere.

  • Styret for aktiv helse

   Navn  Virksomhet  
   Morten Hellevang EVO Styreleder
   Anne Sigrid S. Christoffersen Sprek Trening Nestleder
   Tor-Fredrik Neumann Berg Family Sports Club AS

   Hilde Holck

   3T
   Eirin Bolle Spenst
   Leif Nilsen

   ACTIC

   Jamie Sørensen    Nivå Halden

  Kontakt

  Medlemskap i Virke

  Som medlem får du som arbeidsgiver mange fordeler.

  • Få hjelp med HR og arbeidsrett

   Virkes rådgivere står klare til å bistå med gode råd og konkret hjelp i forbindelse med ansettelsesavtaler, oppsigelsessaker, nedbemanningsprosesser og andre personalsaker.

   Hjelp for arbeidsgivere

  • Forretningsjuridisk bistand

   Få tilgang til forretningsjuridisk bistand fra Virkes erfarne advokater. Medlemmer får inntil 30 minutters forretningsjuridisk rådgivning i hver sak, helt kostnadsfritt. Tar henvendelsen lengre tid, får du en svært konkurransedyktig pris.

   Forretningsjuridisk bistand

  • Gunstige fordelsavtaler

   Spar penger på produkter og tjenester som bedriften har bruk for! Som Virke-medlem får du gode rabatter og prioritert kundeservice hos våre mange samarbeidspartnere.

   Se alle fordelsavtalene