Årets omstiller

Aldri før har evnen til rask omstilling vært viktigere, og i de siste årene har små og store virksomheter kastet seg rundt for å møte utfordringene samfunnet står ovenfor. Evnen til å kunne se løsninger og finne nye svar på nye problemer er avgjørende for å sikre fremtidige arbeidsplasser og bærekraftig vekst. Derfor ønsker Virke å fremme alle de gode omstillerne i Norge, og kåre Årets omstiller.

Kjenner du noen som måtte snu opp-ned på virksomheten sin siste året??

Nominer den virksomheten som inspirerer deg, som har tenkt nytt og vært modig og kreativ det siste året.

Slik nominerer du

Virke leter etter de  virksomhetene som har tatt smarte valg for å omstille seg. Det kan være små grep, eller store løft. Nominer den virksomheten som inspirerer deg, som har tenkt nytt og vært modig og kreativ det siste året.

Det eneste du trenger å gjøre for å nominere din virksomhet er en kort beskrivelse av omstillingen og en kontaktperson for virksomheten.

Nominer din kandidat her

Vinneren av Årets omstiller blir kåret høsten 2022 på konferansen Virke Arena.

Konkurransen Årets omstiller er baserer seg på en åpen avstemning, så har du nominert en virksomhet, eller er selv blitt nominert, gjelder det å sanke stemmer. Vinneren blir kåret av en jury fra de ti kandidatene med flest stemmer. 

Årets jury består av:

  • Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke
  • Anniken Fjelberg, daglig leder og rådgiver i Identio
  • Espen Karlsen, administrerende direktør i Jernia
  • Sverre Rosén, Vice President og norgessjef i Circle K
  • Heidi Aven, grunnlegger av SHE

Tidligere vinnere

Vinneren av Årets omstiller var sjømatprodusenten MS Donna AS.

Juryens begrunnelse var:

MS Donna har virkelig vist at de kan omstille seg til et skiftende marked under en pandemi. Selskapet har vist en enorm evne til nytenkning og innovasjon i et krevende år. De har tatt grep for å håndtere pandemien, men de har også omstilt for fremtiden gjennom justeringer i hele sin verdikjede. Deres virksomhet bidrar positivt til nærmiljøet og skaper arbeidsplasser.  Sist, men ikke minst, har de en bærekraftig forretningsmodell, og de imøtekommer flere av FNs bærekraftsmål gjennom å jobbe mot en sirkulær verdikjede. MS Donna leverer på alt juryen ser etter, og er en verdig vinner av Årets Omstiller. 

Årets omstiller 2020

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.