Siste oppdateringer for denne avtalen

 • : Andre del av forhandlingene på HUK-området

  Det ble besluttet at forhandlingene på HUK-området (helse, utdanning og kultur) vil foregå i to perioder. Første del av forhandlingene startet mandag 17. juni. Andre del omfatter følgende overenskomster: 

  Forhandlingsdatoer for disse overenskomstene, vil bli kunngjort i etterkant av første runde med HUK-forhandlinger.

 • : Resultatet for mellomoppgjøret 2023 kan iverksettes

  Virke ble mandag 19. juni 2023 enig med avtalepartene på HUK-området om mellomoppgjøret 2023 for Landsoverenskomst for museer og andre kulturinstitusjoner.

  Svarfrist var satt til torsdag 29. juni 2023, og alle arbeidstakerorganisasjonene har nå meddelt at resultatet er godkjent. Oppgjøret er dermed vedtatt og resultatet kan nå iverksettes.

  HUK-oppgjøret 2023 er et mellomoppgjør og det er kun lønnstillegg det er forhandlet om. De avtalte endringene følger av protokollen fra HUK-oppgjøret 2023.  

  Tariffnytt med nærmere informasjon om resultatet sendes til virksomhetene som er bundet av avtalene.

 • : Tariffoppgjøret 2022 for Landsoverenskomst for museer og andre kulturinstitusjoner er godkjent – Resultatet kan iverksettes

  Virke har nå fått aksept fra alle partene i overenskomsten. Tariffoppgjøret er dermed godkjent av alle parter. Resultatet kan iverksettes.

  Se protokollen for nærmere detaljer.

  Tariffnytt med nærmere informasjon om resultatet sendes til virksomhetene som er bundet av avtalen i løpet av dagen.

 • : Tariffoppgjøret 2022

  Forhandlinger om denne overenskomsten ble gjennomført i september, med svarfrist for alle parter 3. oktober. Virke mangler fortsatt tilbakemelding fra en del av våre motparter og kan derfor ikke bekrefte at oppgjøret er godkjent. Tariffnytt vil bli sendt ut så snart vi har fått tilbakemelding fra alle.

 • : Enighet i HUK-oppgjøret – Landsoverenskomst for museer og andre kulturinstitusjoner

  Virke kom 15. september 2022 til enighet med våre motparter om revisjon av Landsoverenskomsten for museer og andre kulturinstitusjoner. Se protokollen her.

  Virke gjør oppmerksom på at resultatet foreløpig ikke er vedtatt og derfor ikke skal effektueres. Frist for vedtakelse er 3. oktober 2022. Virke vil invitere medlemmer som har denne avtalen til et webinar om endringene kort tid etter fristens utløp. 

Slik bruker du medlemskapet

Som medlem i Virke får du som arbeidsgiver mange fordeler.

 • Få hjelp med HR og arbeidsrett

  Virkes rådgivere står klare til å bistå med gode råd og konkret hjelp i forbindelse med ansettelsesavtaler, oppsigelsessaker, nedbemanningsprosesser og andre personalsaker.

  Hjelp for arbeidsgivere

 • Forretningsjuridisk bistand

  Få tilgang til forretningsjuridisk bistand fra Virkes erfarne advokater. Medlemmer får inntil 30 minutters forretningsjuridisk rådgivning i hver sak, helt kostnadsfritt. Tar henvendelsen lengre tid, får du en svært konkurransedyktig pris.

  Forretningsjuridisk bistand

 • Gunstige fordelsavtaler

  Spar penger på produkter og tjenester som bedriften har bruk for! Som Virke-medlem får du gode rabatter og prioritert kundeservice hos våre mange samarbeidspartnere.

  Se alle fordelsavtalene