Lønn og bonus

Her finner du svar på de viktigste problemstillingene rundt lønn og bonus. Du kan se hva dine ansatte skal ha i lønn i henhold til sin tariffavtale, eller du kan se lønnsstatistikk og lønnsutvikling blant våre medlemsbedrifter.

Siste oppdateringer

 • : Dom fra Høyesterett: Krav på bonus

  I ny dom fra Høyesterett 2. november 2020, er det fastslått at innleide arbeidstakere har krav på bonus på lik linje som fast ansatte.

  Et bemanningsforetak Semco Maritime, hadde i en fireårsperiode leid ut to ansatte til oljeselskapet Aker BP. Da de faste ansatte i Aker BP fikk utbetalt resultatbonus fordi selskapet gikk med gode overskudd, ble de innleide holdt utenfor. De to gikk derfor til sak mot bemanningsbyrået, og krevde tilsvarende som de fast ansatte.

  Høyesterett kom til at bonusordningen var en form for resultatlønnsordning og dermed var omfattet av lønnsbegrepet i arbeidsmiljøloven § 14-12 a første ledd bokstav f. Bemanningsforetaket pliktet da å betale bonus til de to ansatte som om de hadde vært fast ansatt i innleieforetaket. Det ble lagt vekt på målsettingen om å oppnå reell likestilling mellom avlønningen av fast ansatte og innleide.

  Les mer om dommen her

Kurs for ledere

 1. Onlinekurs - Lag en digital strategi

  Å bli mer digital kan spare deg som leder for både tid og penger. I dette kurset får du praktiske verktøy, og muligheten til å lage en digital strategi for din bedrift under veiledning av våre eksperter.

 2. Bli en coachende leder!

  Bli med på et engasjerende og morsomt kurs der du vil bli gitt solide lederverktøy du umiddelbart kan ta i bruk. Lær å lede og coache på en god måte som skaper gode relasjoner, bedre resultater og ikke minst gir økt motivasjon og engasjement hos dine medarbeidere.

Se alle arrangementer

Rådgivningstelefonen

Ring oss på 22 54 17 00

Telefonen er bemannet hver arbeidsdag kl. 08.15-16.00. Husk å ha medlemsnummeret klart.

Er du medlem kan du også sende din forespørsel til arbeidsrett@virke.no eller forretningsjuridisk@virke.no

Mer om rådgivningstelefonen

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

 • Juridisk bistand og rådgivning

  Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett. Har du større juridiske utfordringer stiller vi med et av Norges ledende advokatmiljøer.

 • Analyser og innsikt

  Vi leverer analyser, indekser og innsikt for en rekke bransjer. Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

 • Fordelsavtaler og rabatter

  Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra drivstoff til strøm og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke og NKI nettstudier.

Se alle medlemsfordelene