Nye krav til ansettelsesavtaler fra 1. juli 2024

Vi tar en gjennomgang av lovendringene som trer i kraft 1. juli 2024. Kravene til hva en ansettelsesavtale skal inneholde vil skjerpes, og arbeidsgivere må for ansettelser med tiltredelse etter 1.juli ha nye ansettelsesavtaler på plass.

Medvirkende

  • Odd Eirik Seipäjärvi

    Advokat, Hovedorganisasjonen Virke

    Odd Eirik har betydelig erfaring innen individuell og kollektiv arbeidsrett, og bistår Virkes medlemmer innen alle aspekter av arbeidsrett, herunder ansettelse og innleie, oppsigelser og forhandling av sluttpakker, omorganisering/nedbemanning, virksomhetsoverdragelse, pensjon, arbeidstid og tariffspørsmål knyttet til dette. Odd Eirik holder også foredrag og kurs innenfor relevante emner i arbeids- og pensjonsretten for Virkes medlemmer.

  • Gunn Kristin Qvarsten Olimstad

    Advokat, Hovedorganisasjonen Virke

    Gunn Kristin Olimstad har bred erfaring innenfor arbeidsrettslige problemstillinger og prosedyreerfaring fra de ordinære domstoler og Arbeidsretten.

  • Sandra Marie Herlung

    fagsjef arbeidsliv, politikk

    Sandra har utdannelse innen psykologi og har en master i organisasjon, ledelse og arbeid. Hun har tidligere jobbet åtte år for Norges største arbeidstakerorganisasjon

Skal du ansette?

Ansettelse av nye medarbeidere kan være en av de mest kritiske beslutningene du tar som arbeidsgiver. Her finner du nyttige tips og råd om hva du bør ha i bakhodet når du ansetter.

Mer om ansettelse

Slik får du tilgang til webinaret

Etter påmelding vil du automatisk få tilsendt en lenke til å følge webinaret. Det er derfor viktig at du har oppgitt rett e-postadresse ved påmelding. Du vil også motta lenken til webinaret en time før sendestart. Vi ønsker at du åpner lenken senest fem minutter før webinaret starter.

Opplever du problemer med lenken ta kontakt med oss. 

Dette skjer hos Virke!

Se alle kurs og konferanser
  1. Onlinekurs - Konflikthåndtering

    Hvordan løser du best konflikter på arbeidsplassen? Få nyttige råd og praktisk trening i å håndtere konflikter på en best mulig måte.

  2. Ditt medlemskap fra A til Å

    Hva kan Virke gjøre for deg? I dette webinaret får du en effektiv gjennomgang av alle deler av ditt medlemskap fra politikk, tariff og analyse, til fordelsavtaler og juridiske tjenester med spesielt fokus på deg som daglig leder.

  3. Arrangerer du treningsreiser?

    I dette webinaret vil du få råd om hvordan du kan organisere sikre treningsreiser innenfor lovens grenser.

  4. Det viktigste om ansettelse

    Dette webinaret omhandler ansettelse.

  5. AI i handelen – hva har vi lært på London Retail Week

    Virke har vært på studietur på London Retail Week sammen med medlemmer fra handel, teknologi og rådgivningsbransjen. Vi ønsker å dele innsikt og trender fra turen. Vi får med partnere og handelsdeltakere til dette webinaret med noen presentasjoner samt paneldebatt.

Kontakt

Vurderer du medlemskap i Virke?

Som medlem får du som arbeidsgiver mange fordeler.

  • Få hjelp med HR og arbeidsrett

    Virkes rådgivere står klare til å bistå med gode råd og konkret hjelp i forbindelse med ansettelsesavtaler, oppsigelsessaker, nedbemanningsprosesser og andre personalsaker.

    Hjelp for arbeidsgivere

  • Forretningsjuridisk bistand

    Få tilgang til forretningsjuridisk bistand fra Virkes erfarne advokater. Medlemmer får inntil 30 minutters forretningsjuridisk rådgivning i hver sak, helt kostnadsfritt. Tar henvendelsen lengre tid, får du en svært konkurransedyktig pris.

    Forretningsjuridisk bistand

  • Gunstige fordelsavtaler

    Spar penger på produkter og tjenester som bedriften har bruk for! Som Virke-medlem får du gode rabatter og prioritert kundeservice hos våre mange samarbeidspartnere.

    Se alle fordelsavtalene