Skillet mellom arbeidstaker og oppdragstaker

Har du oppdragstakere i bedriften, eller vurderer du å inngå en slik avtale? Da er det viktig at du har oversikt over hva som skiller en arbeidstaker fra en oppdragstaker. Fra 1. januar 2024, trådte en ny lovendring i kraft, som avgjør at der det tidligere var tvil, så skal oppdragstaker være arbeidstaker. Vi har også fått en mer klargjørende lovbestemmelse av hva som er en arbeidstaker.

I dette webinaret vil vi gå gjennom hva som avgjør om kontraktsforholdet er en arbeidstaker eller en oppdragstaker, og hvilke momenter som er relevante i denne vurderingen. Tar du feil her, risikerer du at oppdragstaker går til sak, og krever etterbetalt sykelønn, feriepenger, pensjon med mer for tre år tilbake, i tillegg til å kreve seg ansatt. Etter å ha vært med på dette webinaret, vil du være bedre i stand til å vurdere din egen risiko.

Medvirkende

 • Ingrid Wulff Stenersen

  Prosessadvokat, Hovedorganisasjonen Virke

  Advokat med spesialisering i arbeidsrett og prosess. Betydelig erfaring med arbeidsrettslige prosesser fra både arbeidsgiver- og arbeidstakersiden. Bistår medlemmer på alle områder innenfor kollektiv og individuell arbeidsrett, med særlig vekt på tvisteløsning, forhandlinger og opphør av arbeidsforhold. Holder kurs og webinarer innen arbeidsrettslige problemstillinger.

 • Lise Bakken

  Advokat/seniorrådgiver

  Lise Bakken arbeider i Arbeidsrett SMB i Virke, som består av ti medarbeidere. Hun har erfaring innen selskapsrett, bank- og finansrett, fast eiendoms rettsforhold og arbeidsrettslige problemstillinger. Hun har betydelig erfaring innen alle aspekter av arbeidsrett, herunder ansettelse og opphør av arbeidsforhold, arbeidstid, forhandling, omorganisering og nedbemanning samt spørsmål om tariff.

Slik får du tilgang til webinaret

Etter påmelding vil du automatisk få tilsendt en lenke til å følge webinaret. Det er derfor viktig at du har oppgitt rett e-postadresse ved påmelding. Du vil også motta lenken til webinaret en time før sendestart. Vi ønsker at du åpner lenken senest fem minutter før webinaret starter.

Opplever du problemer med lenken ta kontakt med oss. 

Dette skjer hos Virke!

Se alle kurs og konferanser
 1. Onlinekurs - Konflikthåndtering

  Hvordan løser du best konflikter på arbeidsplassen? Få nyttige råd og praktisk trening i å håndtere konflikter på en best mulig måte.

 2. Ditt medlemskap fra A til Å

  Hva kan Virke gjøre for deg? I dette webinaret får du en effektiv gjennomgang av alle deler av ditt medlemskap fra politikk, tariff og analyse, til fordelsavtaler og juridiske tjenester med spesielt fokus på deg som daglig leder.

 3. Arrangerer du treningsreiser?

  I dette webinaret vil du få råd om hvordan du kan organisere sikre treningsreiser innenfor lovens grenser.

 4. Det viktigste om ansettelse

  Dette webinaret omhandler ansettelse.

 5. AI i handelen – hva har vi lært på London Retail Week

  Virke har vært på studietur på London Retail Week sammen med medlemmer fra handel, teknologi og rådgivningsbransjen. Vi ønsker å dele innsikt og trender fra turen. Vi får med partnere og handelsdeltakere til dette webinaret med noen presentasjoner samt paneldebatt.

Kontakt

Vurderer du medlemskap i Virke?

Som medlem får du som arbeidsgiver mange fordeler.

 • Få hjelp med HR og arbeidsrett

  Virkes rådgivere står klare til å bistå med gode råd og konkret hjelp i forbindelse med ansettelsesavtaler, oppsigelsessaker, nedbemanningsprosesser og andre personalsaker.

  Hjelp for arbeidsgivere

 • Forretningsjuridisk bistand

  Få tilgang til forretningsjuridisk bistand fra Virkes erfarne advokater. Medlemmer får inntil 30 minutters forretningsjuridisk rådgivning i hver sak, helt kostnadsfritt. Tar henvendelsen lengre tid, får du en svært konkurransedyktig pris.

  Forretningsjuridisk bistand

 • Gunstige fordelsavtaler

  Spar penger på produkter og tjenester som bedriften har bruk for! Som Virke-medlem får du gode rabatter og prioritert kundeservice hos våre mange samarbeidspartnere.

  Se alle fordelsavtalene