Byggevarehandel

Virke er bransjeorganisasjonen hvor størstedelen av byggevarehandelen er medlemmer. Våre medlemmer kontrollerer 621 utsalgssteder fordelt over hele landet. Den samlede omsetningen utgjør nesten 75 prosent av det norske markedet for byggevarer. Samtlige aktører omsetter varer til både proff- og privatkunder. Vår viktigste oppgave er å være en samlende organisasjon for bransjen, og et talerør for medlemmene våre overfor myndigheter. I tillegg skal vi bidra til å utvikle bransjen med tanke på digitalisering, bærekraft og bidra til et godt omdømme i næringen og samfunnet.

Bli medlem i Virke

Alt om medlemskap. Allerede medlem? Logg inn

Siste oppdateringer

 • : Fortsatt god vekst i byggevarehandelen

  Byggevarehandelen vokste med 9,9 prosent i perioden januar til april 2021 i forhold til samme periode i 2020.

  Les mer her

 • : Sterk vekst ga byggevarehandel for 55 milliarder i 2020

  Ferske tall fra årsstatistikken til Virke Byggevarehandel viser at det ble omsatt for 55,3 milliarder i byggevarehandelen i 2020. Dette var en økning på hele 5,6 milliarder eller 11,3 prosent i forhold til 2019. Veksten ble i stor grad drevet av økt aktivitet i privatmarkedet.

  Mer om saken finner du her

Franchisekonferansen 2022

Hvilke krav stiller ekstremsituasjoner til franchisekonseptet?

Hva slags lederskap må utøves for at franchisetakere og konsepteiere skal få mest mulig ut av endringsprosessen?

På Franchisekonferansen møter du blant annet ledere som deler av sine erfaringer.

Standarder i byggenæringen

Virke eier og forvalter standarder for elektronisk handel med byggevarer. Standarder for bestillinger, ordrebekreftelse, pakkseddel og faktura samt øvrige retningslinjer og veiledninger finner du her.

Standarder

Bransjebladet Bygg & Handel

Vi tilbyr bransjebladet Bygg & Handel, nå et digital magasin, kostnadsfritt til medlemmer og samarbeidspartnere. Bestill abonnement, og du får kommende utgaver av magasinet tilsendt på e-post. Det er fire utgivelser i året.

Abonner på Bygg og Handel

Les nyeste utgave her

Redaksjonelt innhold

Vi har åpnet for at bransjen kan bidra med egne aktuelle artikler til magasinet. Redaksjonen forbeholder seg retten til å velge ut/redigere artiklene vi mottar.

Kontakt bransjedirektør Aslaug Koksvik, ansvarlig redaktør for magasinet.

 • Standardiseringsutvalget

  Standardiseringsutvalget består av tre representanter fra industri og tre representanter fra handelen. I tillegg deltar representanter fra Virke Byggevarehandel og Byggevareindustriens Forening. Utvalget administreres av Norsk Byggtjeneste.

  Handelens representanter i Standardiseringsutvalget (SU) er:

  • Odd Treffen, Leder Business Support, Optimera.
  • Reidar Bjerkø, Byggmakker Handel.
  • Cato Frøsaker, IT, Løvenskiold Handel.
 • Handelens Digitale Arbeidsgruppe (HDA)

  Utvikling av bransjestandarder er viktig for å sikre at byggevarehandelen er en kostnadseffektiv og attraktiv samarbeidspartner for planleggere, utførere og byggherrer.

  Gode standarder i byggevarehandelen skal sikre at produktene ledsages av god dokumentasjon som tar inn i seg sirkulærøkonomiens behov. Det er kritisk viktig at standardene er åpne og tilgjengelige for alle parter i byggeprosessen og at byggevarehandelens standarder er i takt med den digitale utviklingen.

  HDA jobber med standarder og digitalisering av handelsprosesser, har fire møter i året som er åpen for alle medlemmer.

 • Byggevarehandelens Miljøforum

  Virke Byggevarehandel skal overvåke markedet rundt sirkulærøkonomien, spesielt med tanke på at dette kan få innvirkning på byggevarehandelens drift. Sirkulærøkonomi blir et stadig mer aktuelt begrep da kloden er i ferd med å gå tom for ressurser. Avfall må derfor minimeres og resirkuleres.
  Forumet har fire årlige møter hvor miljø og bærekraft er tema. Møtene er åpen for alle medlemmer i byggevarehandelen.

Styremøter 2022:

10. februar
7. april
2. juni
1. september
20. oktober
8. desember

Kontakt

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

 • Juridisk bistand og rådgivning

  Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett. Har du større juridiske utfordringer stiller vi med et av Norges ledende advokatmiljøer.

 • Analyser og innsikt

  Vi leverer analyser, indekser og innsikt for en rekke bransjer. Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

 • Fordelsavtaler og rabatter

  Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra drivstoff til strøm og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke og NKI nettstudier.