Fagdag for museer 2024

5 juni inviterer vi igjen til fagdag for museum hos Virke. (Kun for medlemmer)

På agendaen står blant annet:

 • Tallenes tale. Virkes analytikere dykker ned i makroanalyser,  kulturbruk og publikumsprognoser og spår konjunkturutviklingen for kultursektoren generelt og museumsfeltet spesielt. 
 • Museumsfinansiering og utviklingen i museenes økonomiske situasjon. Det er tid for de tøffe prioriteringene. Når regjeringen i sine budsjetter prioriterer forsvar og helse - hva betyr det for museumssektoren.
 • Nytt fra arbeidsrett. Det siste året er det kommet mye nytt som arbeidsgivere må forholde seg tid. Virkes advokater på arbeidsrett går igjennom endringene og vi ser nærmere på hvilke utfordringer og muligheter dette gir museene.
 • Tariffoppgjøret 2024. Det er hovedoppgjør i år og Virkes tariffavdeling tar oss igjennom utfordringer og forventninger til årets oppgjør. De vil også oppsummere arbeidet som har pågått i ressursgruppen for museer og svare på eventuelle spørsmål. 

Medvirkende

 • Runar Wiksnes

  Sjefanalytiker, Hovedorganisasjonen Virke

  Runar er sjefanalytiker i Virke. Han leverer innsikt til Virkes medlemmer, råd og utvalg om hvordan konjunkturer, teknologi og vedtatt og planlagt politikk påvirker Virkes medlemmer og norsk næringsliv.

 • Mona Charlotte Sjødal

  Forhandlingssjef, Hovedorganisasjonen Virke

  Mona er forhandlingssjef i tariffavdelingen i Virke. Hun er advokat og har lang erfaring med kollektiv og individuell arbeidsrett. Hun har ansvaret for å forhandle, etablere og videreutvikle flere av Virkes tariffavtaler. Hun bistår og veileder medlemmer om innholdet i avtalene og behandler tvister om valg, forståelsen eller praktiseringen av tariffavtaler.

 • Ann Torunn Tallaksen

  Forhandlingssjef, tariff

  Er en av forhandlingssjefene i Virke og tilhører enheten for politikk, tariff og analyse (PTA). Er leder/nestleder (alternerer årlig) for Virke Ou-fond Tjenesteytende (OU-fondet for HUK-avtalene).

Ansvarlig

 • Rhiannon Hovden Edwards

  Bransjedirektør kultur og opplevelser, Hovedorganisasjonen Virke

Gode råd, rett i innboksen!

Hold deg oppdatert på det som rører seg innen norsk arbeidsliv, få gode råd til hvordan du tilpasser deg og motta invitasjoner til kurs, frokostmøter og webinarer.

Du kan melde deg av når som helst.

Snart i mål...

Smart valg!

Vi holder deg oppdatert på det som rører seg innen norsk arbeidsliv. 

Dette skjer hos Virke!

Se alle kurs og konferanser
 1. Nye krav til ansettelsesavtaler fra 1. juli 2024

  Vi tar en gjennomgang av lovendringene som trer i kraft 1. juli 2024. Kravene til hva en ansettelsesavtale skal inneholde vil skjerpes, og arbeidsgivere må for ansettelser med tiltredelse etter 1.juli ha nye ansettelsesavtaler på plass.

 2. Statsstøtte – dette bør du vite

  Mottar din virksomhet statsstøtte? Eller er dere i konkurranse med andre virksomheter som mottar statsstøtte?

 3. Onlinekurs - Arbeidstid – hva sier loven?

  Når og hvor mye er det lov å jobbe? Hvilke bestemmelser har betydning for hvordan vi organiserer arbeidet vårt? Er arbeidstidsreglene annerledes på hjemmekontoret?

 4. Lederskap som virker – unge arbeidstakere

   Vi snakker med Runar Langø-Larsen som er butikksjef ved Kiwi Bygdøy Allé. Runar forteller om hvordan han jobber for å være en motiverende og god leder for de yngre ansatte i butikken.

 5. Hvordan løse lydutfordringer i et treningslokale?

  Driver du, eller skal du starte et treningssenter, men er usikker på hvordan håndtere smitte av støy og vibrasjoner? Vi gir deg en rask innføring av hvilke regelverk som finnes, hvordan støy og vibrasjoner smitter, hvilke tiltak som kan gjøres, og ting du bør tenke på når du vurderer om et lokale er egnet for treningsaktiviteter

Medlemskap i Virke

Som medlem får du som arbeidsgiver mange fordeler.

 • Få hjelp med HR og arbeidsrett

  Virkes rådgivere står klare til å bistå med gode råd og konkret hjelp i forbindelse med ansettelsesavtaler, oppsigelsessaker, nedbemanningsprosesser og andre personalsaker.

  Hjelp for arbeidsgivere

 • Forretningsjuridisk bistand

  Få tilgang til forretningsjuridisk bistand fra Virkes erfarne advokater. Medlemmer får inntil 30 minutters forretningsjuridisk rådgivning i hver sak, helt kostnadsfritt. Tar henvendelsen lengre tid, får du en svært konkurransedyktig pris.

  Forretningsjuridisk bistand

 • Gunstige fordelsavtaler

  Spar penger på produkter og tjenester som bedriften har bruk for! Som Virke-medlem får du gode rabatter og prioritert kundeservice hos våre mange samarbeidspartnere.

  Se alle fordelsavtalene