Hackathon: Digitale betalingsløsninger for fremtiden

Fremtidens betalingssystemer lages nå. Kanskje du om noen år ikke setter «pengene i banken», men heller plassere de i kryptomarkedet? Norges Bank utreder nå mulighetene for å innføre digitale sentralbankpenger, og ønsker innspill fra næringslivet. Er du et teknologiselskap som brenner for å posisjonere deg i morgendagens finansielle systemer? Er du interessert i digitale sentralbankpenger? Da er dette arrangementet for deg.

 • Universitetsgata 2, Oslo
  • Gratis
   Pris

Norges Bank arrangerer, i samarbeid med Fintech Norway og Hovedorganisasjonen Virke, et hackathon fra 15 til 17 mars 2023, fra klokken 10.00 til 17.00. Her utfordrer vi dere til å utvikle nye konsepter og løsninger, og diskutere viktige spørsmål rundt personvern som må avklares før digitale sentralbankpenger kan bli en virkelighet. Hvis man lyktes i prosjektet kan digitale sentralbankpenger på sikt bli en offisiell pengeenhet på lik linje med kontanter.

Selskapene som deltar på hackathonet vil få tilgang til Norges Banks sandkasse og teknologiske utgangspunkt for digitale sentralbankpenger.

Viktige spørsmål som skal avklares i februar er:

 • Hvilke problemer skal digitale penger løse?
 • Hvilke egenskaper skal de ha?
 • Hvilke løsninger er mest egnet?
 • Hvordan sikre et godt personvern?
 • Andre relevante problemstillinger.

Vi inviterer derfor inn næringslivet og relevante teknologimiljøer til dette arrangementet for å få svar på noen av disse spørsmålene. Dette blir en anledning for gode bransjediskusjoner og møte likesinnede i et hurtigvoksende fintech-miljø.

I samarbeid med:logo-hackathon.jpg

Finans

Virke samler en rekke finans- og økonomibedrifter, hovedsakelig innenfor inkasso, regnskap og fintech. Vi har også virksomheter innenfor bank og forsikring. Våre medlemmer i finansnæringen representerer rundt 5000 arbeidsplasser i 500 bedrifter. Dette er bedrifter som har et viktig samfunnsoppdrag i norsk økonomi, de utgjør en viktig støttefunksjon for næringslivet, og de kan være med å skape innovative finansielle løsninger for fremtiden.

Finans i Virke

Dette skjer hos Virke!

Se alle kurs og konferanser
 1. Kommende EU-reguleringer alle som selger tekstil må kunne noe om

  Webinaret vil gi en oversikt over relevant regelverk fra EU som er under utvikling eller vil tre i kraft de neste årene, som treffer tekstilbransjen!

 2. Virkes Executive Fremtidssamling

  Velkommen til fremtidssamling. Vi ser frem til å få dine innspill!

 3. Lovendringer fra 1. april 2023: Innstramminger i adgangen til innleie av arbeidskraft

  I dette webinaret går vi gjennom endringer i arbeidsmiljøloven som trer i kraft 1. april 2023.

 4. Ditt medlemskap fra A til Å

  Hva kan Virke gjøre for deg? I dette webinaret får du en effektiv gjennomgang av alle deler av ditt medlemskap fra politikk, tariff og analyse, til fordelsavtaler og juridiske tjenester med spesielt fokus på deg som daglig leder.

 5. Onlinekurs - Lovpålagt HMS-kurs for øverste leder

  Arbeidsgiver må ha kunnskap om hvilke HMS-krav som gjelder, hva som skal til for å få et godt arbeidsmiljø og hvordan det skal arbeides systematisk med HMS i virksomheten.

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.