Dagligvare

Virke er dagligvarebransjens talerør og den beste støtten din virksomhet kan ha for å påvirke rammebetingelsene for bransjen. Her finner du siste oppdateringer innen dagligvarepolitikk.

Kort fortalt

 • Virke arbeider for å sikre rammebetingelser som øker verdiskapingen i norsk dagligvarehandel og jobber med forbrukere og myndigheter for å innarbeide forståelse for handelens rolle, betydning og organisering i matverdikjeden.
 • Vi har nær 3500 medlemsbedrifter innen dagligvare og omfatter det meste av den private dagligvarehandelen med kjedenes hovedkontorer, lagre, kjedeeide butikker, franchisebutikker samt leverandører.

Bli medlem i Virke

Jeg vil bli medlem

Alt om medlemskap. Allerede medlem? Logg inn

Siste nytt

 • : Overraskende prisnedgang på mat og alkoholfrie drikkevarer i juni

  Tall fra SSB viser at prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer sank med 0,6 prosent i juni 2021. Prisene på mat og tjenester generelt steg med 0,3 prosent i samme periode.

  Les mer her

 • : Nok en nedgang i matprisene

  Tall fra SSb viser at prisene på mat og drikke gikk ned med 0,6% i mai 2021. De siste 12 månedene har prisene på mat og drikke gått ned 2 %. Mai 2021 er det tredje året på rad der prisene synker i denne måneden.

 • : Kampen om påskekunden trakk matprisene ned

  Prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer gikk ned med 0,9 prosent i april i år. I samme periode økte prisene på varer og tjenester generelt med 0,3 prosent. Det er vanlig at prisene går ned rundt påske, men prisnedgangen i april i år var noe sterkere enn i fjor.

 • Les flere oppdateringer her

Handelskonferansen 2021

Reimagine Retail - for deg med lederansvar i fremtidens handel

Se program og meld deg på

Virkes handelskonferanse 2021 samler hele handelsnæringen i Oslo Spektrum 21. september.

Vi møtes endelig fysisk igjen! Dynamikk, høy stemning og myldrende liv preger årets viktigste handelskonferanse.

Meld deg på!

 1. Økt mangfold gir økte muligheter

  I april signerte Virke en intensjonsavtale med IMDI om å jobbe for økt etnisk mangfold i næringslivet. Vi inviterer derfor våre medlemsvirksomheter til et webinar om mangfold.

Se alle arrangementer

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

 • Juridisk bistand og rådgivning

  Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett. Har du større juridiske utfordringer stiller vi med et av Norges ledende advokatmiljøer.

 • Analyser og innsikt

  Vi leverer analyser, indekser og innsikt for en rekke bransjer. Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

 • Fordelsavtaler og rabatter

  Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra drivstoff til strøm og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke og NKI nettstudier.

Se alle medlemsfordelene