Dagligvare

Virke er dagligvarebransjens talerør og den beste støtten din virksomhet kan ha for å påvirke rammebetingelsene for bransjen. Her finner du siste oppdateringer innen dagligvarepolitikk.

Kort fortalt

 • Virke arbeider for å sikre rammebetingelser som øker verdiskapingen i norsk dagligvarehandel og jobber med forbrukere og myndigheter for å innarbeide forståelse for handelens rolle, betydning og organisering i matverdikjeden.
 • Vi har nær 3500 medlemsbedrifter innen dagligvare og omfatter det meste av den private dagligvarehandelen med kjedenes hovedkontorer, lagre, kjedeeide butikker, franchisebutikker samt leverandører.

Siste oppdateringer

 • matvarepriser

  Forventet nedgang i matprisene

  Tall fra SSB viser at prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer gikk ned med 0,6 prosent i mars. De siste tolv månedene har prisene på varer og tjenester generelt økt med 3,1 prosent, mens matprisene har sunket med 0,3 prosent i samme periode. Avgiftsnedsettelsene er et viktig skritt på veien mot å gjøre norske butikker mere konkurransedyktige mot grensehandelen.

  Les mer her

 • Matvarepriser

  Matprisene nær uendret de siste 12 månedene

  Matprisene har økt mindre enn vanlig i februar 2021. Tall fra SSB viser at prisene på matvarer og alkoholfrie drikkevarer økte med 2% i februar 2021, mot det som i gjennomsnitt har ligget på 2.5% økning i februar de siste fem årene. I tillegg har prisene omtrent stått stille de siste tolv månedene, med en økning på kun 0,1%. 

  Les mer her.

 • MATVAREPRISER

  Sterkeste desemberprisfall på mat og drikke på fire år

  Nye tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser at prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer falt med 2,6 prosent fra november til desember 2020. I samme periode, økte prisene på varer og tjenester generelt med 0,4 prosent.

  Les pressemeldingen her

Se alle oppdateringer

Dette skjer

 1. Må produktene forbrukeren kjøper på nett være så godt pakket inn?

  På dette webinaret får du blant annet vite mer om hvilke grep din virksomhet kan ta for å redusere mengden emballasje som brukes i netthandel.

 2. Økonomistyring i en utfordrende tid

  I dette webinaret får du gode råd som gir oversikt og kontroll over økonomien!

Kursoversikt

Handelsrapporten 2020-2021

Handlevaner i endring | Handel under korona | Fremtidens handel

Handelsrapporten gir den mest komplette analysen av norsk handel. Med ferske tall fra Virkes Retaildatabase og aktuell statistikk, gir rapporten dybdekunnskap om hvordan norsk varehandel og markedene utvikler seg.

2020 blir et spesielt år for norsk varehandel. Vi gir deg svarene hvorfor.

Bestill rapporten

Bli medlem i Virke

Jeg vil bli medlem

Alt om medlemskap. Allerede medlem? Logg inn

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

 • Juridisk bistand og rådgivning

  Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett. Har du større juridiske utfordringer stiller vi med et av Norges ledende advokatmiljøer.

 • Analyser og innsikt

  Vi leverer analyser, indekser og innsikt for en rekke bransjer. Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

 • Fordelsavtaler og rabatter

  Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra drivstoff til strøm og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke og NKI nettstudier.

Se alle medlemsfordelene