Reiseliv

Virke organiserer reiselivsaktører i Norge, incoming, reisebyråer og reisearrangører som selger reiser i Norge og til utlandet.

Snarveier

Dette gjør vi for reiselivsbransjen

Vi arbeider for gode rammebetingelser i markedet, yter individuell bistand til våre medlemmer i bransjespesifikke saker, også av juridisk karakter. Samtidig fungerer vi som et talerør for bransjen i dialog med både myndigheter og media.

Ressurser

Dette skjer

Se alle arrangementer

Siste nytt

 • : Tyskland, Island, Estland og Portugal godkjenner også utløpte pass

  Norske borgere som ikke har fått fornyet passet sitt etter pandemien, kan frem til 31. desember 2022 reise til Hellas, Tyskland, Island, Estland og Portugal med sitt utløpte pass som legitimasjon. Ordningen innebærer at personer over 16 år kan legitimere seg med pass som utløp mindre enn tre år før innreise. Barn under 16 år kan legitimere seg med pass som utløp mindre enn ett år før innreise. Makulerte pass kan ikke brukes.

  Det er likevel viktig å være klar over at det er en risiko forbundet med å reise til utlandet uten vanlig gyldig legitimasjon. Det finnes ingen garanti for at myndighetenes informasjon om ordningen når ut til alle transportører og reiselivsaktører. UD anbefaler derfor at de som reiser til landene med utløpte pass reiser med direkteflygning fra Norge.

 • : Gratis kurs for reiselivsbransjen

  Flere av kursene starter allerede i august og er gratis for ansatte i reiselivsnæringen.

  Se kursoversikt for reiselivsbransjen på utdanning.no

  Her finner du alt fra yrkesnorsk, servitørfag, opplevelsesdesign til nybegynnerkurs i annonsering på Facebook og Instagram. Mange av kursene er lagt opp som nettstudier og kan tas ved siden av jobb.

  Fellesforbundet, HK, NHO Reiseliv, Parat, Virke, LO og NHO jobber sammen med Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse for å sette i gang korte og relevante opplæringstilbud for alle som jobber med reiseliv.

 • : Reglene for digitale koronasertifikater utvidet

  28. juni kom Europaparlamentet og Rådet til enighet om å utvide reglene for bruk av det digitale koronasertifikatet i forbindelser med reiser i EU med ett år fra og med 30. juni 2022.

  Formålet med utvidelsen av sertifikatene er å ha god beredskap for å kunne gjenoppta bruken av koronasertifikater, dersom smitteutviklingen utover høsten og vinteren tilsier at det kan bli nødvendig.

  De utvidede reglene gjelder kun bruk av sertifikatene for reiseformål. Medlemslandene skal fremdeles kunne fatte vedtak på egenhånd om eventuell nasjonal bruk av sertifikatene, som for eksempel i forbindelse med adgang til restauranter og arrangementer.

 • Les flere oppdateringer her

Driver du reiselivsbedrift?

Lurer du på hvorfor du skal være medlem i Virke?  Hør hva et av våre medlemmer, UP Norway, sier om saken!

Eller ta kontakt med oss og få et godt tilbud. Vi gir deg nå gratis medlemskap ut året!

reiselivmedlemskap.jpg

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.