Kjære medlemmer i Virke Produsentforeningen

Publisert:

Det er en tid for alt og noen ganger kommer endringene før de kanskje burde, men torsdag ble jeg ansatt som kulturdirektør i det som skal bli nye Kristiansand kommune. Altså kommer Virke Produsentforeningen til å få en ny leder fra i høst når jeg setter kursen mot sør. Fram til da er det full oppmerksomhet fram meg om produsentene med unntak av en sommerferie som skal komme godt etter et hektisk halvår.

Jeg er veldig glad i jobben jeg har for norske produsenter og blir lykkelig på en dag som i dag når det sitter medlemsrepresentanter sammen med Virke forhandlingsavdeling og gjennomfører godt forberedte forhandlinger med Filmforbundet. Jeg synes det er stas at vi landa en akseptabel åndsverklov i vår og at vi fikk reversert kuttene i filmfondet. Jeg synes vi har jobbet godt med bekjempelse av seksuell trakassering.

Når det er så mye positivt, så er det vanskelig å si opp jobben sin, men jeg gjør det altså nå fordi jeg skal være med på å bygge opp noe nytt i Kristiansand. Som direktør for kultur, fritid og innbyggerdialog vil jeg ha ansvar for det tradisjonelle kulturbegrepet, idrett, frivillighet, kommunikasjon, folkehelse og dialogen mellom kommunen og innbyggerne. Styret ved Styreleder Birte Nystad Blanck og min sjef i Virke, Helga Bull Rostrup, er i dialog om hvordan jeg skal erstattes og kommer tilbake til det over sommeren.

God sommer, så sees vi på ett av gruppemøtene, i Haugesund eller på vårt store medemsmøte Film.TV.Spill 2018 torsdag 22. november eller på andre bransjearenaer før den tid.

Hilsen Torbjørn Urfjell