Kultur og opplevelser

Virke kultur og opplevelser samler bredden av kultursektoren, heriblant museer, kino, scener, kulturnæringen og kulturfrivilligheten, samt opplevelses- og serveringsvirksomhetene.

Siste oppdateringer for kultur og opplevelser

 • Krisetiltak

  Kunstnerstipend og krisefond

  Regjeringen foreslår et krisefond på 30 millioner for utøvende kunstnere som har fått avlyst oppdrag som følge av pålegg og råd fra helsemyndighetene i forbindelse med virusutbruddet. Regjeringen foreslår videre å etablere en midlertidig stipendordning på 70 millioner med stipender på inntil 200 000 kroner. 

 • Tilskuddsordning

  Tilskudd til museer, musikk- og scenekunstinstitusjoner

  Gleden er stor for at vi er blitt hørt på at virksomheter med offentlig finansiering over 60% også har vært i en vanskelig situasjon den siste tiden med behov for kompensasjon. Samlet foreslår regjeringen å øke bevilgningene til museene med 120 millioner, og musikk- og scenekunstinstitusjonene med 80 millioner.

 • Kompensasjonsordningen

  Forlengelse av kompensasjonsordningene for kultur- og frivillighet

  Vi er glade for å ha fått gjennomslag for behovet for langsiktighet i ordningene og ser det som positivt at kulturministeren lover å utvide ordningene dersom det er behov for økte rammer. 

Se alle oppdateringer

Bli medlem i Virke

Jeg vil bli medlem

Alt om medlemskap. Allerede medlem? Logg inn

Smittevernveiledere

Disse veilederne skal sikre trygg drift ved å gi norske hotell- og overnattingsbedrifter en nasjonal standard for smitteverntiltak. Veilederne er laget i samarbeid med Nærings- og fiskeridepartementet, Helsedirektoratet og FHI.

Viktig avklaring om møte- og konferansemarkedet fra Helse- og omsorgsdepartementet

Det har vært uklart om konferansemarkedet, på samme måte som restaurantene, er begrenset av avstandsregler (1-meters regelen) og gode regler for hygiene og matservering, og ikke av antallsbegrensningen på 50 mennesker på et offentlig arrangement. Helse- og omsorgsdepartementet har sendt ut følgende oppklaring;

«Formålet med anbefaling om gruppestørrelse og arrangements-forskriften er å beholde kontroll på smittespredningen. Smitte tar ikke hensyn til hvordan man omtaler en samling av personer. Vi oppfordrer derfor alle som skal arrangere samlinger av mange mennesker til å overholde de kravene som følger av covid-19-forskriften, selv om arrangementet ikke er opplistet i forskriften. Vi har et felles ansvar for å holde kontroll på smittespredningen, det bør være avgjørende for hvor store konferanser eller andre arrangementer man avholder».

Frem til 15. juni er derfor det totale antall deltakere på en konferanse 50. Foreløpig signaliseres da at det fra 15. juni vil bli åpnet for 200 deltakere og så vil det månedlig bli vurdert antall, frem mot 1. september hvor man håper å kunne åpne for +500.

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

 • Juridisk bistand og rådgivning

  Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett. Har du større juridiske utfordringer stiller vi med et av Norges ledende advokatmiljøer.

 • Analyser og innsikt

  Vi leverer analyser, indekser og innsikt for en rekke bransjer. Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

 • Fordelsavtaler og rabatter

  Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra drivstoff til strøm og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke og NKI nettstudier.

Se alle medlemsfordelene