Reiseliv

Virke reiseliv organiserer reiselivsaktører i Norge, incoming, reisebyråer og reisearrangører som selger reiser i Norge og til utlandet.

Spørsmål i sommer?

Har du spørsmål i løpet av sommeren om arbeidsrett eller forretningsjuss, inkudert pakkereisespørsmål, ta kontakt med rådgivningstelefonen på telefon 22 54 17 00 mandag – fredag mellom kl 9 og 15, eller send mail til arbeidsrett@virke.no eller forretningsjuridisk@virke.no Vi har en advokat på vakt hver dag som besvarer henvendelser.

Dette er et lavterskeltilbud som gir deg juridisk rådgivning innenfor cirka 30 minutter. Du kan også avtale videre bistand mot betaling.

Har du andre spørsmål ta kontakt med Kristoffer Gustavsen på Kristoffer.gustavsen@virke.no  eller telefon 46 77 66 99.

Vi arbeider for gode rammebetingelser i markedet, yter individuell bistand til våre medlemmer i bransjespesifikke saker, også av juridisk karakter. Samtidig fungerer vi som et talerør for bransjen i dialog med både myndigheter og media.

Siste oppdateringer for Reiseliv

 • Reiseråd

  25. juni la regjeringen frem nye reiseråd og reiseinformasjon

  25. juni la regjeringen frem nye reiseråd og reiseinformasjon:

  Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til 20. august. Et unntak gjøres for nordiske land som tilfredsstiller visse smittekrav, fra og med 15. juni. Fra og med 15. juli gjøres det unntak for reiser til land i EØS/Schengen som tilfredsstiller visse smittekrav.

 • tilskuddsordning

  Detaljene i tilskuddsordningen for reisearrangørene er klar

  Innovasjon Norge har nå offentliggjort detaljene i tilskuddsordningen rettet mot reisearrangørene, som skal dekke tilbakebetalinger til kunder knyttet til avbestillinger og avlysninger av pakkereiser og sammensatte arrangement. Det kan søkes om støtte for reiser som skulle ha startet i perioden 14. mars til og med 14. juni 2020. Søknadsfrist er 26. juni 2020.

 • PAKKEREISEARRANGØRER

  Gjennomslag for Virke: 500 millioner kroner til tilskudd til reisearrangørene

  Det foreslås å etablere en støtteordning i tillegg til låneordningen for pakkereisearrangører, for å bidra til å hindre konkurser blant pakkereisearrangører og øke sannsynligheten for at forbrukerne får tilbake sine innbetalinger til pakkereisearrangørene.

  Les mer

Se alle oppdateringer

Dette gjør vi for norsk reiseliv

Vi arbeider for gode rammebetingelser i markedet, yter individuell bistand til våre medlemmer i bransjespesifikke saker, også av juridisk karakter. Samtidig fungerer vi som et talerør for bransjen i dialog med både myndigheter og media.

Bli medlem i Virke

Jeg vil bli medlem

Alt om medlemskap. Allerede medlem? Logg inn

Smittevernveiledere

Disse veilederne skal sikre trygg drift ved å gi norske hotell- og overnattingsbedrifter en nasjonal standard for smitteverntiltak. Veilederne er laget i samarbeid med Nærings- og fiskeridepartementet, Helsedirektoratet og FHI.

Viktig avklaring om møte- og konferansemarkedet fra Helse- og omsorgsdepartementet

Det har vært uklart om konferansemarkedet, på samme måte som restaurantene, er begrenset av avstandsregler (1-meters regelen) og gode regler for hygiene og matservering, og ikke av antallsbegrensningen på 50 mennesker på et offentlig arrangement. Helse- og omsorgsdepartementet har sendt ut følgende oppklaring;

«Formålet med anbefaling om gruppestørrelse og arrangements-forskriften er å beholde kontroll på smittespredningen. Smitte tar ikke hensyn til hvordan man omtaler en samling av personer. Vi oppfordrer derfor alle som skal arrangere samlinger av mange mennesker til å overholde de kravene som følger av covid-19-forskriften, selv om arrangementet ikke er opplistet i forskriften. Vi har et felles ansvar for å holde kontroll på smittespredningen, det bør være avgjørende for hvor store konferanser eller andre arrangementer man avholder».

Frem til 15. juni er derfor det totale antall deltakere på en konferanse 50. Foreløpig signaliseres da at det fra 15. juni vil bli åpnet for 200 deltakere og så vil det månedlig bli vurdert antall, frem mot 1. september hvor man håper å kunne åpne for +500.

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

 • Juridisk bistand og rådgivning

  Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett. Har du større juridiske utfordringer stiller vi med et av Norges ledende advokatmiljøer.

 • Analyser og innsikt

  Vi leverer analyser, indekser og innsikt for en rekke bransjer. Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

 • Fordelsavtaler og rabatter

  Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra drivstoff til strøm og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke og NKI nettstudier.

Se alle medlemsfordelene