Reiseliv

Virke reiseliv organiserer reiselivsaktører i Norge, incoming, reisebyråer og reisearrangører som selger reiser i Norge og til utlandet.

Spørsmål i sommer?

Har du spørsmål i løpet av sommeren om arbeidsrett eller forretningsjuss, inkudert pakkereisespørsmål, ta kontakt med rådgivningstelefonen på telefon 22 54 17 00 mandag – fredag mellom kl 9 og 15, eller send mail til arbeidsrett@virke.no eller forretningsjuridisk@virke.no Vi har en advokat på vakt hver dag som besvarer henvendelser.

Dette er et lavterskeltilbud som gir deg juridisk rådgivning innenfor cirka 30 minutter. Du kan også avtale videre bistand mot betaling.

Vi arbeider for gode rammebetingelser i markedet, yter individuell bistand til våre medlemmer i bransjespesifikke saker, også av juridisk karakter. Samtidig fungerer vi som et talerør for bransjen i dialog med både myndigheter og media.

Siste oppdateringer for reiseliv

 • REISERÅD

  Nytt reiseråd

  Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Det er gjort unntak for følgende land og regioner i Norden samt land i EØS/Schengen-området.

  Norden: Danmark, Finland, Island, Færøyene og Grønland.  Følgende regioner i Sverige: Blekinge, Kalmar, Östergötland, Örebro, og Värmland, Dalarna, Södermanland, Uppsala og Västerbotten.

  Se mer.

 • REISERÅD

  Informasjonsmateriale for innreisende

  Virke er glad for at det gradvis åpnes for feriereising til og fra Norge. Det er viktig for reiselivsnæringen.

  Fredag 10. juli kom regjeringen med nye reiseråd. Helsedirektoratet har utarbeidet informasjonsmaterialet for innreisende som ankommer Norge fra utlandet.

  Les mer her. 

 • TURBUSSER

  Turbusser unntatt karanteneplikt i grønne områder

  Det er viktig for oss å samarbeide tett med myndighetene for å finne gode løsninger for reiselivet. Derfor har vi jobbet for å inkludere turbusser i Covid-19forskriftens § 5a. a., og har lykkes med gjennomslag for det. Det betyr at gjennomkjøring i grønne områder nå også gjelder for turbusser og ikke bare private kjøretøy som tidligere.

   Du kan lese hele forskriften her.

   

Se alle oppdateringer

Dette gjør vi for norsk reiseliv

Vi arbeider for gode rammebetingelser i markedet, yter individuell bistand til våre medlemmer i bransjespesifikke saker, også av juridisk karakter. Samtidig fungerer vi som et talerør for bransjen i dialog med både myndigheter og media.

Bli medlem i Virke

Jeg vil bli medlem

Alt om medlemskap. Allerede medlem? Logg inn

Smittevernveiledere

Disse veilederne skal sikre trygg drift ved å gi norske hotell- og overnattingsbedrifter en nasjonal standard for smitteverntiltak. Veilederne er laget i samarbeid med Nærings- og fiskeridepartementet, Helsedirektoratet og FHI.

Fra 15. juni ble det totale antall deltakere på et arrangement åpnet for 200 deltakere og så vil det månedlig bli vurdert antall, frem mot 1. september, hvor man håper å kunne åpne for +500.

Begrensningen på antall personer ved ulike arrangementer, som per tiden er oppad begrenset til 200 personer, utgjør en stor utfordring for mange av våre medlemmers daglige virke.

Følgene av en langvarig begrensning på antall personer som kan ta del i for eksempel kultur- og reiselivsarrangementer vil kunne være et samfunnsøkonomisk tap som vil prege våre sektorer i lang tid. Virke støtter fullt ut myndighetenes smittevernstiltak og vil være ansvarlige bidragsytere i kampen mot spredning av Covid-19 i Norge. Vår erfaring er imidlertid at det er et sterkt behov i befolkningen for sosiale, kulturelle og idrettslige aktiviteter også i sommermånedene. Virke vil derfor også i fortsettelsen presse på for at man kan åpne opp under mer kontrollerte former, men med et sterkt fokus på smittevern.

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

 • Juridisk bistand og rådgivning

  Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett. Har du større juridiske utfordringer stiller vi med et av Norges ledende advokatmiljøer.

 • Analyser og innsikt

  Vi leverer analyser, indekser og innsikt for en rekke bransjer. Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

 • Fordelsavtaler og rabatter

  Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra drivstoff til strøm og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke og NKI nettstudier.

Se alle medlemsfordelene