Reiseliv

Virke reiseliv organiserer reiselivsaktører i Norge, incoming, reisebyråer og reisearrangører som selger reiser i Norge og til utlandet.

Vi arbeider for gode rammebetingelser i markedet, yter individuell bistand til våre medlemmer i bransjespesifikke saker, også av juridisk karakter. Samtidig fungerer vi som et talerør for bransjen i dialog med både myndigheter og media.

Siste oppdateringer for reiseliv

 • KOMPENSASJONSORDNING

  Virkes krav til kompensasjonsordningen

  Nå er Europa rødt på kartet, ordrebøkene i reiselivet er tomme og utsiktene for de kommende månedene er svært usikre. Den usikkerheten og risikoen bør ikke bedriftene bære alene. Derfor jobber Virke videre med å få forbedret ordningen slik at den treffer hele bredden av norsk reiseliv og event.

  Se våre krav her

 • KOMPENSASJONSORDNING

  Regjeringen presenterte støtteordning for reiseliv og event

  Tirsdag presenterte regjeringen sitt forslag for støtteordning til reiseliv og event. Ordningen bygger på den midlertidige tilskuddsordningen for virksomheter med stort omsetningsfall, denne utgikk i august. Den nye ordningen gjelder for perioden 1. september til 31. desember, med tre vesentlige endringer.

  Se mer her

 • REISERÅD

  Nye reiseråd

  Basert på Folkehelseinstituttets vurdering av smitteutviklingen har regjeringen vedtatt at følgende områder og land går fra gult til rødt:

  • I Sverige: Gotland, Norrbotten, Värmland og Västernorrland.
  • I Finland: Sykehusdistriktene Norra Karelen og Vasa.
  • Kypros, Latvia og Liechtenstein.

  Se mer her

Se alle oppdateringer

Dette gjør vi for norsk reiseliv

Vi arbeider for gode rammebetingelser i markedet, yter individuell bistand til våre medlemmer i bransjespesifikke saker, også av juridisk karakter. Samtidig fungerer vi som et talerør for bransjen i dialog med både myndigheter og media.

Bli medlem i Virke

Jeg vil bli medlem

Alt om medlemskap. Allerede medlem? Logg inn

Smittevernveiledere

Disse veilederne skal sikre trygg drift ved å gi norske hotell- og overnattingsbedrifter en nasjonal standard for smitteverntiltak. Veilederne er laget i samarbeid med Nærings- og fiskeridepartementet, Helsedirektoratet og FHI.

Fra 15. juni ble det totale antall deltakere på et arrangement åpnet for 200 deltakere og så vil det månedlig bli vurdert antall, frem mot 1. september, hvor man håper å kunne åpne for +500.

Begrensningen på antall personer ved ulike arrangementer, som per tiden er oppad begrenset til 200 personer, utgjør en stor utfordring for mange av våre medlemmers daglige virke.

Følgene av en langvarig begrensning på antall personer som kan ta del i for eksempel kultur- og reiselivsarrangementer vil kunne være et samfunnsøkonomisk tap som vil prege våre sektorer i lang tid. Virke støtter fullt ut myndighetenes smittevernstiltak og vil være ansvarlige bidragsytere i kampen mot spredning av Covid-19 i Norge. Vår erfaring er imidlertid at det er et sterkt behov i befolkningen for sosiale, kulturelle og idrettslige aktiviteter også i sommermånedene. Virke vil derfor også i fortsettelsen presse på for at man kan åpne opp under mer kontrollerte former, men med et sterkt fokus på smittevern.

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

 • Juridisk bistand og rådgivning

  Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett. Har du større juridiske utfordringer stiller vi med et av Norges ledende advokatmiljøer.

 • Analyser og innsikt

  Vi leverer analyser, indekser og innsikt for en rekke bransjer. Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

 • Fordelsavtaler og rabatter

  Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra drivstoff til strøm og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke og NKI nettstudier.

Se alle medlemsfordelene