Reiseliv

Virke reiseliv organiserer reiselivsaktører i Norge, incoming, reisebyråer og reisearrangører som selger reiser i Norge og til utlandet.

Feriebudsjettet kuttes sammen med utenlandsferien

For et halvt år siden oppga hele 6 av 10 av de som skulle på sommerferie at de planla å reise til utlandet. Nå svarer kun 7 prosent det samme.

Les mer

Vi arbeider for gode rammebetingelser i markedet, yter individuell bistand til våre medlemmer i bransjespesifikke saker, også av juridisk karakter. Samtidig fungerer vi som et talerør for bransjen i dialog med både myndigheter og media.

Siste oppdateringer for Reiseliv

Se alle oppdateringer

Dette gjør vi for norsk reiseliv

Vi arbeider for gode rammebetingelser i markedet, yter individuell bistand til våre medlemmer i bransjespesifikke saker, også av juridisk karakter. Samtidig fungerer vi som et talerør for bransjen i dialog med både myndigheter og media.

10 punkter som Virke jobber for på reiseliv

  • Virke Reiseliv ber om følgende tiltak for å unngå konkurser og redde arbeidsplasser

Bli medlem i Virke

Jeg vil bli medlem

Alt om medlemskap. Allerede medlem? Logg inn

Smittevernveiledere

Disse veilederne skal sikre trygg drift ved å gi norske hotell- og overnattingsbedrifter en nasjonal standard for smitteverntiltak. Veilederne er laget i samarbeid med Nærings- og fiskeridepartementet, Helsedirektoratet og FHI.

Viktig avklaring om møte- og konferansemarkedet fra Helse- og omsorgsdepartementet

Det har vært uklart om konferansemarkedet, på samme måte som restaurantene, er begrenset av avstandsregler (1-meters regelen) og gode regler for hygiene og matservering, og ikke av antallsbegrensningen på 50 mennesker på et offentlig arrangement. Helse- og omsorgsdepartementet har sendt ut følgende oppklaring;

«Formålet med anbefaling om gruppestørrelse og arrangements-forskriften er å beholde kontroll på smittespredningen. Smitte tar ikke hensyn til hvordan man omtaler en samling av personer. Vi oppfordrer derfor alle som skal arrangere samlinger av mange mennesker til å overholde de kravene som følger av covid-19-forskriften, selv om arrangementet ikke er opplistet i forskriften. Vi har et felles ansvar for å holde kontroll på smittespredningen, det bør være avgjørende for hvor store konferanser eller andre arrangementer man avholder».

Frem til 15. juni er derfor det totale antall deltakere på en konferanse 50. Foreløpig signaliseres da at det fra 15. juni vil bli åpnet for 200 deltakere og så vil det månedlig bli vurdert antall, frem mot 1. september hvor man håper å kunne åpne for +500.

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

  • Juridisk bistand og rådgivning

    Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett. Har du større juridiske utfordringer stiller vi med et av Norges ledende advokatmiljøer.

  • Analyser og innsikt

    Vi leverer analyser, indekser og innsikt for en rekke bransjer. Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

  • Fordelsavtaler og rabatter

    Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra drivstoff til strøm og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke og NKI nettstudier.

Se alle medlemsfordelene