Lotte Hovdan (17) - administrerende direktør i Virke for en dag

Publisert:

​Onsdag inntar Lotte Hovdan sjefsstolen i Virke! Sammen med Vibeke H. Madsen deltar hun på Leder for en dag i regi av Ungt Entreprenørskap.

​Lotte Hovdan fra Røyken i Buskerud har drevet Ungdomsbedrift på skolen. Blant de om lag 12 000 elevene som driver Ungdomsbedrift hvert år, har hun vist seg å være blant de aller dyktigste. Derfor er hun en av 30 elever som har blitt utvalgt til å være med på arrangementet Leder for en dag.

– Dette blir en skoledag helt utenom det vanlige! Jeg skal innrømme at jeg er litt nervøs og spent, men mest av alt gleder jeg meg til å lære mer om Virke, og å få høre hvordan Vibeke H. Madsen tenker og jobber, sier Lotte Hovdan.

Ikke helt frie tøyler
Leder for en dag arrangeres for 12. året på rad, og Madsen er i godt selskap når hun deltar på arrangementet. I år skal topplederne i blant annet Forbrukerrådet, DNB, Flytoget og Telenor bli ”skygget” av unge ledertalenter.

– Lotte får ikke helt frie tøyler i lederstolen, men hun skal få et innblikk i hva jeg som administrerende direktør i Virke jobber med til daglig. Jeg gleder meg også til å høre om hennes erfaringer som leder i en Ungdomsbedrift, sier Madsen.

Les: Unge talenter inntar sjefsstolene

Satser på ungdom
– Vi i Virke heier på de unge! Gjennom Ungt Entreprenørskap får elevene mulighet til å utfordre seg selv, se muligheter og oppleve mestring. Det ønsker jeg å gi mitt bidrag til, sier Madsen.

Ungt Entreprenørskap tilbyr et tyvetalls ulike programmer til skolen - fra grunnskole til masternivå. Forrige skoleår bidro over 30 000 personer fra arbeids- og næringsliv inn i organisasjonens ulike aktiviteter.

Roser norske toppledere
– Det er disse ungdommene som skal finne løsninger på samfunnets største utfordringer og bringe det norske samfunnet inn i framtiden. Jeg blir rett i ryggen og veldig glad når jeg ser viljen blant norske toppledere til å stille opp for å gi dem oppmuntring og ballast på veien, sier Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Det er bred politisk enighet om at entreprenørskap i utdanning er en riktig vei å gå for å gi unge etterspurte kompetanser og kvaliteter. Et samlet Storting står bak den nasjonale satsingen på entreprenørskap i utdanning. Satsingen har vært støttet av alle regjeringer siden Bondevik II-regjeringen lanserte en egen strategi for feltet i 2003. Arbeidet er forankret i flere departementer.